22. septembar 2022.22. sep 2022.
Za život i osmeh
DVE AKCIJE U OKVIRU KOCELjEVAČKOG SAJMA ZIMNICE

Za život i osmeh

U okviru manifestacije “Festival zimnice” Crveni krst u Koceljevi organizovaće akcije dobrovoljnog davanja krvi.

U ovoj organizaciji napominju da su izražene nestašice krvi te da će prikupljanje najdragocenije tečnosti trajati kako u petak, tako i u subotu u vremenu od 9-15 časova u klubu “Ciglana” u neposrednoj blizini parka.

-Nestašica krvi je i dalje prisutna u svim bolnicama u zemlji i zato pozivamo građane da se odazovu u što većem broju, da pomognu, da i ovom prilikom pokažu svoju humanost, kako bi obezbedili dovoljne količine krvi za lečenje naših sugrađana. Aktuelna epidemiološke prilike u velikoj meri komplikuju situaciju i nepovoljno utiče na prikupljanje krvi. Zato je važno da se davanje ne odlaže već da svako ko se oseća dobro iskoristi priliku da bude dobrovoljni davalac- apelovao je sekretar koceljevačkog Crvenog krsta Milan Glumac.

On je podsetio da davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, od 18-65 godina, kod koje se lekarskim pregledom u toku akcije utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni davaoca niti primaoca.

-Za sve učesnike akcije pripremljen je mali znak pažnje, poklon majica, a najlepši dar je sigurno prijatan osećaj da ste nekome pomogli i vratili osmeh na njegovo lice- zaključio je Glumac.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa