Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
ДАН ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

Амбициозни планови за будућност

Мали Зворник је у суботу 17. септембра свечаном седницом у сали Дома културе обележио 78 годишњицу ослобођења од немачке окупације у Другом светском рату и 67 годину од оснивањa локалне самоуправе. Присуствовали су Верица Лазић, изасланик председника Републике Александра Вучића, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници градова и општина из окружења,верских заједница, бројни гости из политичког, привредног и културног живота, представници верских и других организација, одборници, медији.

Након извођења Химне Републике Србије “Боже правде”, присутне је поздравио председник Скупштине општине Радован Тадић, а потом се обратио и председник Зоран Јевтић, који је пожелео добродошлицу и пријатан боравак учесницима прославе. У свом обраћању навео је све што је урађено у протеклих годину дана. Свим грађанима општине Мали Зворник честитао је празник.

Говорио је о реализацији пројеката, побољшању инфрструктуре, великом броју запослених, што је омогућило боље услове живота у Малом Зворнику и допринело да млади остану на својим вековним огњиштима. Вредност инвестиција у наредном периоду мери се милионима евра, а биће уложене у изградњу водоводне и канализационе мреже, пречишћавање отпадних вода, путну инфраструктуру, изградњу нових објеката, побољшавање услова живота и рада запослених. Захвалио се свима који су дали допринос развоју Малог Зворника и бољем животу грађана, како би се у наредном периоду општина још брже развијала, пре свега Републици Србији и председнику Александру Вучићу, Влади Србије на челу са премијерком Аном Брнабић, свим министарствима и министрима који увек пружају помоћ општини. Наводи да су планови за наредни период веома амбициозни, бројни и у интересу су бољег живота грађана овог краја.

Верица Лазић, изасланик председника Републике Александра Вучића, поздрављајући грађане Малог Зворника и честитајући им празник у име председника и у своје лично име, нагласила је да су држава Србија и председник Александар Вучић увек уз своје грађане. Изразила је дубоко поштовање према свим добитницима признања и награда, уз жеље да грађани Малог Зворника још дуго славе празник у миру, срећи, благостању.

Најзаслужнијим појединцима и установама уручене су повеље и плакете за допринос развоју општине Мали Зворник, а у име награђених захвалила се Ратка Стаменковић.

Уследио је уметнички програм у коме су учествовали фолклорна секција и вокални солиста Милош Радовановић.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa