Инфо

29. децембар 2011.29. дец 2011.
КАЈАК

ПРИМЕР ЗА МЛАДЕ СПОРТИСТЕ

Александар Алексић, гостујући у „Гласу Подриња“, обећао поход на медаљу у Лондону
Редакција спорта „Гласа Подриња“ имала је прилику да ове недеље угости најбољег спортисту подриња Александра Алексића, и са њим поприча око предстојеће олимпијаде у Лондону, на коју је млади кајакаш заједно са још тројицом колега из репрезентације изборио пласман. Четверац ће се такмичити у трци од 1.000 метара у веома јакој конкуренцији. Пласман су изборили на Светском првенству у Сегедину када су у трећој квалификационој групи били други иза Мађара, што је било довољно за чекирање визе за Лондон. У финалној трци заузели су осмо место.
Александар Алексић је ове године био четвороструки првак државе и освојач је сребрне и бронзане медаље на државним првествима. На међународним такмичењима освојио је пето место на светском купу, осмо место на светском првенству у Сегедину и десето место на Европском првенству у Београду на Ади. С обзиром да су били најмлађа екипа на скоро свим такмичењима на светској сцени, резултати говоре више од речи, а Александар не крије своје задовољство постигнутим:
„Задовољан сам резултатима које сам постигао ове године. Циљ ми је био да се заједно са колегама из репрезентације пласирам на Олимпијске игре, што смо и остварили. На државним првенствима остварио сам завидне резултате што говоре и моје медаље, четири златна одличја и по једно сребро и бронза. Следеће година ми је можда најбитнија у каријери, јер излазим на спортску манифестацију која је сан сваког спортисте а то је Олимпијада. Конкуренција је веома јака али жеља и мотивација играју важну улогу у самој трци“.
Александар Алексић ће са репрезентацијом Србије кренути пут припрема већ у јануару када се одлази на боравак од седам недеља у Турску, да би пут наставили у Италији где ће се задржати три недеље. Након десетак недеља боравка ван Србије, припреме ће наставити у Београду на Ади где ће се на крају и сумирати резултат припрема.
-Надам се да ће ми следећа година бити још успешнија. Циљ је свакако одличје са Олимпијаде али такође и медаља на међународном нивоу. Имаћу припреме које ће ми одлично помоћи у стицању још боље форме тако да ћу се трудити да искористим шансе на такмичењима и да освојим неку од медаља, рекао је Александар Алексић најбољи спортиста Подриња, који може послужити као пример младим спортистима не само по резултатима које је постигао већ и по понашању и васпитању које одликују младог Шапчанина.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa