Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Фабрика идеја за 21. век
Град Шабац уз подршку ЕУ гради Научни Центар

Фабрика идеја за 21. век

Уз бесповратна средства Европске уније у вредности од скоро 180.000 евра објекат павиљона Научног центра ће бити потпуно реконструисан, док радови подразумевају замену кровног покривача уз реконструкцију кровне конструкције, изолацију фасаде, замену спољашње и унутрашње столарије. Обновом ентеријера Научни центар ће добити кабинете за физику, биологију и хемију, мултимедијалне учионице, интернет кафе као и 14 трокреветних соба за смештај деце из целе Србије
У Шапцу су уз подршку Европске уније преко програма ЕУ ПРО Плус, који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције почели радови на реконструкцији зграде будућег Научног центра који ће пружити адекватан простор и услове за развој талентоване деце и омладине.

Уз бесповратна средства Европске уније у вредности од скоро 180.000 евра објекат павиљона Научног центра ће бити потпуно реконструисан, док радови подразумевају замену кровног покривача уз реконструкцију кровне конструкције, изолацију фасаде, замену спољашње и унутрашње столарије.

Пројекат у Шапцу је један од 33 пројекта локалне инфраструктуре у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије које ЕУ подржава преко ЕУ ПРО Плус програма са више од 5,5 милиона евра како би се унапредио квалитет живота људи


Обновом ентеријера Научни центар ће добити кабинете за физику, биологију и хемију, мултимедијалне учионице, интернет кафе као и 14 трокреветних соба за смештај деце из целе Србије, који ће моћи да похађају тематски организоване програме за талентовану децу. Биће набављена и сва неопходна опрема и намештај те ће овај градски научни центар моћи да прими више од 120 деце из града и целе Србије на бази једнодневих и вишедневних програма за талентовану децу.

-Захваљујући донацији ЕУ, град Шабац ће обезбедити системску подршку талентованој деци како би се њихови таленти препознали од најранијег детињства и кроз адекватне програме развијали.

Реконструкцијом и опремањем објекта, креирањем и спровођењем програма едукације, омогућићемо генарацијама надарене деце да уче, напредују и размењују идеје у подстицајном окружењу. Већ током трајања овог пројекта, планирамо да организујемо математички камп као и сајам поводом Међународног дана даровитих, како бисмо скренули пажњу на значај подршке деци и младима, а град Шабац и Научни центар ставили на мапу институција које ће подстицати идеје и рад младих”, рекао је градоначелник Шапца Александра Пајић, додајући да град учествује у спровођењу пројекта са значајним средствима од скоро 195.000 евра. Он је посебно истакао значај сарадње са партнерима на пројекту, међу којима су предшколска установа „Наше дете”, Центар за стручно усавршавање, Васпитачко удружење „Сунце” и Друштва учитеља Шабац.

Радови које изводи фирма „Пештан” из Дражевца, изабрана у поступку јавне набавке који је спровео град Шабац, трајаће 180 дана.

Захваљујући донацији ЕУ, град Шабац ће обезбедити системску подршку талентованој деци како би се њихови таленти препознали од најранијег детињства и кроз адекватне програме развијали


Пројекат у Шапцу је један од 33 пројекта локалне инфраструктуре у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије које ЕУ подржава преко ЕУ ПРО Плус програма са више од 5,5 милиона евра како би се унапредио квалитет живота људи кроз обнову и реконструкцију образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, као и унапређење комуналних услуга и зграда јавне администрације.

Активности ЕУ ПРО Плус програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са 40 милиона евра. Програм, чију реализацију води Министарство за европске интеграције, има за циљ да допринесе побољшаном управљању територијалним развојем, економском расту и унапређењу социјалне инфраструктуре и кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи УНОПС.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa