Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
ДОМ ЗДРАВЉА ВЛАДИМИРЦИ

Четири вакцине на располагању

Дом здравља Владимирци брине о здрављу грађана општине а у жељи да то уради што квалитетније нуди праву палету вакцина а зарад спречавања обољења или пак да не буде тежих случајева. Директор, др Бранко Исаиловић упућује на вакцине као превенцију да се обољења или спрече или учине блажим:

„ У први план бих ставио вакцину ГАРДАСИЛ за девојчице узраста од 9 до 18 година а против ХПВ-а како би се спречило обољење од рака материце а пре првих односа. Уједно чинимо све да едукујемо овај узраст па и овим путем пошто вакцина смањује евентуално обољење за чак 90%. Следећа је вакцина ПНЕУМО ВАКС 23 која спречава бактеријску упалу плућа, народски за живота. Ту је и вакцина за сезонски грип и бивалента вакцина за КОВИД 19 уз напомену да се обе могу добити истог дана једна у једно а друга у друго раме, како би се пре свега најстарији заштитили од тежих последица, речи су доктора Исаиловића упућене житељима Општине Владимирци.

А судећи по оној народној, боље спречити него лечити не сумњамо да ће наићи на одзив свих којима је било која од ових вакцина потребна.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa