Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Част је бити међу одабранима
ШАПЧАНКА ТАРА ЦВЕТКОВИЋ ЈЕДНА ОД ОСАМ СТИПЕНДИСТА ФОНДАЦИЈЕ „АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ“

Част је бити међу одабранима

Тара - ветеринар који плеше и балерина која лечи. Њена стипендија има посебан значајн због тога што су предност имали млади из села, чије породице имају регистрована пољопривредна газдинства, док је Тара дете из града, које је другим квалитетима доказало да завређује ово признање
Шапчанка Тара Цветковић, балерина и студенткиња прве године Ветеринарског факултета у Београду, постала је један од осам стипендиста, из целе Србије, Фондације Ана и Владе Дивац, по конкурсу “Стипендија Нада Обрадовић“. Стипендију су добили студенти прве године пољопривреде или ветерине, а право учешћа имали су само студенти који су током средње школе сваке године имали најмање 4,50 просек.

Стипендија ће се исплаћивати 10 месеци, у износу од по 10.000 динара.

Тара истиче да јој више од новца значи пружена подршка и то што је неко коначно препознао њено залагање и квалитет, након више од седамдесет медаља, углавном златних, освојених у балетској уметности и плакете ђак генерације, освојене у Средњој пољопривредној школи.

-Част ми је што сам једна од осам студената прве године који смо добили стипендију Нада Обрадовић, фонда Ана и Владе Дивац. Нада Обрадовић била је велики заљубљеник у село, природу и људе. Оснивач је Дивац пољопривредног фонда, у оквиру кога је преко 1.200 најугроженијих домаћинстава добило подршку за достојанствен живот и рад на селу. Ова фондација је прва која ми је пружила подршку и која је у условима за конкурисање стипендиста навела да ће бити бирани само одлични ђаци са пољопривредног или ветеринарског факултета који су осим постигнућа у школи, успешни и освајачи признања у домену спорта, уметности и културе. То је био разлог да конкуришем, каже Тара.
Вест да сам добитник стипендије Тару је затекла на факултету. Колеге су јој честитале и рекле да је заслужено.

-Свака помоћ је добро дошла у овим временима, па сам веома захвална фондацији и трудићу се да оправдам указано поверење. Највише ми значи што сам упознала људе који цене мој рад у науци и моју уметност. Први пут неко стаје, званично, одређени период уз мене. Дивно је што је то уједно и подстрек људима на селу којима је неопходна струка да би побољшали живот и рад. На почетку сам студија, али једва чекам дан када ћу моћи да им се придружим и помогнем. Наравно увек уз моју уметност, мој балет који ми је у срцу заувек, каже наша суграђанка.

Тара - ветеринар који плеше и балерина која лечи. Њена стипендија има посебан значајн због тога што су предност имали млади из села, чије породице имају регистрована пољопривредна газдинства, док је Тара дете из града, које је другим квалитетима доказало да завређује ово признање.
М.М.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa