Инфо

2. март 2023.2. мар 2023.
ОШ „Вук Караџић“

ОШ „Вук Караџић“

Светски дан бајки у ОШ „Вук Караџић“ Шабац

“Мишје венчање”

Протеклог петка у свечаној сали ОШ “Вук Караџић” у Шапцу, обележен је Светски дан бајки. Овом приликом представљањен је резултат тимске пројектне наставе у којој су учествовали ученици одељења 2/2 са учитељицом Снежаном Поповић, 3/1 са учитељицом Данијелом Станојловић и 8/4 заједно са ученицима предмета Хор (СНА), деветоро ученика из музичке школе „Михаило Вукдраговић“ (групе солфеђа 2/7, 2/8, 3/2) и наставницом музичке културе Снежаном Шалаи Тибор.

Гости школе на овом догађају били су Небојша Јанковић и Драгана Петровић из Клуба пријатељства Шабац - Фујими, Ивана Богићевић из ЦСУ, васпитачи и предшколци из вртића Бубамара, ТВ АС, као и многобројни родитељи.

Уколико желите да ваша деца буду интелигентна, читајте им бајке.
Уколико желите да буду још интелигентнија, читајте им још више бајки!
Алберт Ајнштајн


Присутни су имали прилику да погледају извођење јапанске бајке “Мишје венчање” ученика 2/2 и 3/1 у пратњи хора, изложбу ученичких радова у вези са бајкама Браће Грим, Х.К. Андерсена и јапанске бајке, као и да сазнају нешто ново о Јапану и јапанским празницима.

Овим програмом обележен је и Царев рођендан, јапански национални празник, као трећа активност која се реализује у оквиру пројекта насталог у сарадњи Клуба пријатељства Шабац – Фујуми и јапанске амбасаде.

Тимска, пројектна настава трајала је два месеца, а ученици су кроз разне активности на часовима израђивали моделе одеће, јеловника и ентеријера из познатих бајки, као и постере, плакате и сликовнице, док су ученици осмог разреда направили презентацију о празницима у Јапану, изабрали музику за представу „Мишје венчање“, компоновали завршну нумеру и осмислили кореографију.
ОШ „Вук Караџић“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa