Инфо

13. април 2023.13. апр 2023.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

ШАПЧАНИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ

Марија путује на лечење у Русију

Шапчанка Марија Бојић путује у Русију на лечење. Захваљујући хуманим људима, пре свега суграђанима, сакупљено је 60.000 евра за терапију. Марији је процедура неоходна како би се зауставио прогресивни развој мултипле склерозе, која прети да је веже за колица.

Марији је болест дијагностификована 2009. године, када је имала само 22 године. Дуго је мировала, да би пре три, четири године кренула нагло да напредује. Терапија коју је добила 2020. године, не да је није зауставила, него је касније почела још теже да се манифестује.

-Терапија у Русији подразумева трансплантацију матичних ћелија. Моје матичне ћелије ће узети и након што прођу процес хемиотерапије вратиће их у мој организам. После тога следи опоравак. Надам се најбољим резултатима. Искуства других су показала да су ефекти терапије доста добри. Зауставља болести и чак и ублажава нека погоршана стања, каже Марија за “Глас Подриња“.

Марија у Русију путује 18. априла. Новац је уплаћен на рачун клинике.

-Неизмерно сам зхвална на сваком позитивном гесту Шапчана. Успели су да ми помогну. Новац је сакупљен. Моја лична борба тек следи, истиче Марија.

На Фејсбук профилу преко ког је сакупљан новац за лечење породица се јуче захвалила свима који су учествовали у акцији.

-Захваљујемо се породици и широј фамилији, комшијама, пријатељима и познаницима који су се одазвали и пружили нам руку спаса и били све време уз нас као наша подрска у сваком смислу. Захваљујемо се Граду Шапцу, спортским клубовима нашег града, фолклорним ансамблима који су играли и одржавали утакмице за Марију и на тај начин допринели да се новац скупи. Захваљујемо се кафани Мали Париз на одржаној хуманитарној журци, особљу, као и музичарима који су то вече певали за Марију. Захваљујемо се фирмама које су донирале новац за Марију. Посебно се Захваљујемо свим грађанима Шапца а и околине који су допринели овој акцији. Шабац је положио тест хуманости и изашао у сусрет својој суграђанки, заједничким снагама смо успели. Хвала вам, наведено је на Фејсбук профилу За Марију Бојић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa