Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
КОЦЕЉЕВА ДОМАЋИН СПОРТСКЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Пета мала олимпијада

Коцељевачки вртић ће сутра бити домаћин пете мале олимпијаде деце предшколског узраста мачванског и колубарског округа.

Прве игре су одржане пре седам година у Мионици, а сваке наредне одржаване су у месту победника. “Полетарци” су на претходним спортским сусретима на свом терену били вештији од вршњака из других вртића те су задржали улогу домаћина. Међутим, пандемија корона вируса је прекинула одржавање манифестације. која ће на радост малишана, ипак бити настаављена.

Спортско умеће и вештине у вожњи тротинета, веселом фудбалу, малој кошарци, полигону спретности, музичким столицама и другим играма одмериће предшколци из Богатића, Ваљева, Владимираца, Шапца, Осечине, Малог Зворника, Уба, Мионице, Лајковца и Коцељеве.

–Ми ћемо имати децу из 11 градова и општина, с тим што је десет предшколских установа у такмичарском делу, а ПУ из Власотинаца ће бити наш почасни гост. Они ће извлачити парове за само такмичење и са две нумере представиће своју установу у паузама између такмичарских игара- изјавила је директорка ПУ “Полетарац” Марина Гајић.

Она је објаснила да ће се такмичење одржати у оквиру осам различитих игара које се бодују од 1-10. Неке од њих су временски ограничене док се у другима прикупљају поени на основу погодака попут голова, кошева, пренетих лоптица...

–Као домаћини смо послали позивно писмо вртићима где смо позвали да свака екипа броји до 15 учесника, с тим што сваки васпитач има право да одабере децу за сваку игру. У играма учествује од три до пет такмичара, али се у свакој игри може такмичити исто дете, то није ограничено, сем укупног броја који ће установа довести на малу олимпијаду- додала је Гајић.

Ова манифестација је још једна прилика да се укаже на важност физичке активности и бављења спортом од најранијег периода, те да се код деце развија здрав, такмичарски дух.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa