Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Н. Марковић, капитен ВК Шабац

Н. Марковић, капитен ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Жал на крају сезоне

Све осим коначног пласмана боље у односу на претходну сезону. Пропуштено неколико прилика да се двомеч реши у корист Шапца. На крају и срећа на страни Партизана. Позиција пет гарантује Евро куп
Када оба тима заслуже пролаз даље, срећа игра кључну улогу, а она је претходне среде била наклоњена Партизану. Шабац је дозволио пад у финишу првог меча, осетан минус, успео је да се врати, има полуфинале у својим рукама, али поново је финиш припао ривалу. Пенал лутрија је увек непредвидива. Било како било, Шабац сезону завршава на петом месту.

О. Стојановић, први стрелац у плеј офу


Претходну сезону је Шабац завршио на трећем месту, сада је пети, што је пад, но када се саберу појединачно резултати, ова сезона је била упечатљивија. Партизан је два пута побеђен, прекинут је низ од шест мечева без победе против Радничког, учесника Лиге шампиона, у плеј оф групи, где је претходне сезоне шабачки клуб славио једном, сада су остварене три победе у пет мечева. Овај део је завршио на четвртом, а претходне сезоне на петом месту. Збирно је у Супер лиги Шабац остварио девет победа у 16 мечева, једну више у односу на претходну сезону у 18 утакмица и по свим параметрима, нумеричким, суперлигашка сезона била је успешнија, али коначан пласман није. Када се дода томе свакако боља игра у Регионалној лиги и незаборавно европско путешествије, остаје много детерминанти за позитивну оцену сезоне и горак укус слабијег пласмана на крају.

Шабац – Партизан 17:15 (3:2, 5:2, 4:4, 2:3 - 3:4)
Градски базен. Гледалаца: 800. Судије: Путниковић и Виријевић. Искључења: Шабац 11, Партизан 18. Петерци: Шабац 2 (1), Партизан 2 (1).
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић 1, Репановић, Копцев, Круг 1, Бараћ, Станић 1, Тубић, Шулц 3, Стојановић 6, Кораћ 1, Гавриловић, Тохољ 1.
ПАРТИЗАН; Костров, Јакшић, Милош 3, Мушикић, Гак, Гладовић 2, Тртовић 1, Јауковић 1, Божовић, Смиљевић 2, Гига 2, Папарић, Милошевић, Бодирога.


Позиција пет је довољна за пласман у Евро куп, друго у хијерархији ЛЕН по квалитету, иза Лиге шампиона, испред Купа изазивача, такмичење где је Шабац ове сезоне играо у четвртфиналу што је највећи успех шабачког спорта на евро сцени од 2014. године.

Н. Тохољ


Пролетер је у баражу изборио опстанак, те ће једина измена у саставу Супер лиге наредне сезоне бити Таш уместо Наиса.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa