Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Додељене Априлске награде

Свечаном академијом обележен Дан града Шапца

Председница Владе Ана Брнабић је присуствовала церемонији на којој јој је додељена Априлска награда у категорији укупан развој и промоција града Шапца. Награде су припале и директору Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“, специјалисти дечије хирургије, проф. др Радоју Симићу и власнику „ДПС клас-а“ Драгану Поповићу
Свечаном академијом у амфитеатру Академије струковних студија у понедељак је обележен Дан града Шапца. Председница Владе Ана Брнабић је присуствовала церемонији на којој јој је додељена Априлска награда у категорији укупан развој и промоција града Шапца. Како је истакнуто у образложењу, „Влада Србије пружа безрезервну подршку реализацији бројних пројеката од изузетног значаја за развој града и бољи живот Шапчана“.

Премијерки повеља и кључеви града
Како је нагласио градоначелник др Александар Пајић, „велико је задовољство када на тако важан дан имате чиме да се похвалите“.

-Ово је град дуге и велике, часне традиције, али ово је, сигуран сам, и то зависи од свих нас, и град будућности. За нешто више од две године власти буџет града је већи за 50 посто. Држава је уложила много у Град Шабац пратећи визију развоја града и читаве земље- истакао је Пајић, уручивши признање премијерки.

У последње две године реализовани су бројни пројекти путне инфраструктуре у Шапцу, уз око 80 километара нових путева. На реци Сави биће изграђено међународно путничко пристаниште у вредности од 63,5 милиона динара.

-Част ми је да сам добила највише признање које град додељује, Повељу почасне грађанке града и кључеве града. Огромна ми је част да то признање делим са људима који су осведочени професионалци у својим занимањима. Шабац је град који је за Србију увек имао велики стратешки значај. Данас је пример локалне самоуправе која иде узлазном путањом, заједно гледамо како да одужимо све што нам је кроз славну историју дао и да Србију уистину децентрализујемо. Један од важних предуслова за то је развој путне инфраструктуре. Зато је један од приоритетних инфраструктурних пројеката изградња аутопута Рума- Шабац који ће бити пуштен у саобраћај ове године, као и изградња моста преко реке Саве. Брза саобраћајница од Шапца до Лознице биће завршена до краја 2024. године, а држава укупно улаже 475 милиона евра- напоменула је Брнабићева.

Директор Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“, специјалиста дечије хирургије, проф. др Радоје Симић, добитник је Априлске награде за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода. Њему је, као и премијерки, припала и повеља Почасни грађанин града Шапца.

Фото: "Глас Подриња"


Част и обавеза
-Ова награда је велика част. Веома сам срећан. Враћа ме у младост, када сам овде стицао образовање, основно и средњошколско, кад сам постао човек. У Београду и на другим местима сам стекао образовање, титуле лекара, дечијег хирурга и научника. Верујем да сви ми ипак чезнемо за младошћу, детињством, одрастањем, најлепшим годинама живота. У Шабац долазим и сада, обилазим мајку, али ову награду схватам и као обавезу, да помажем деци, не само Шапца и околине, него деци Србије, региона, других држава из околине Србије, оно што моја болница и ја на њеном челу и сада радимо. Ако покажете људскост, квалитет, жељу да помогнете, образујете младе докторе и то се врати наградом, онда нема веће среће од тога- истакао је др Симић.

Добитник Априлске награде у категорији развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи и побољшања услова живота је власник „ДПС клас-а“ Драган Поповић, који је нагласио да је признање и велика обавеза и препознавање досадашњег рада компаније.

-Драго ми је да је препознат допринос наше фирме у области агробизниса на тему едукације, помоћи пољопривреди, развоја пољопривреде у селу, нашем региону. Пружамо разне услуге пољопривредницима како бисмо подигли стандард живота на селу и омогућили нашим сарадницима, пољопривредним произвођачима, да имају неке олакшице које до сада нису имали. Те олакшице су кроз вид бесплатног складиштења житарица, омогућавање приступа пољопривредним репроматеријалима, семенским робама и сви остали неопходни услови за рад на њиви, јер то је њихов посао, а наше је да се потрудимо и донесемо најбољи економски резултат за њих на територији на којој живе- подвукао је Поповић.

У програму су учествовали Музичка школа „Михаило Вукдраговић“, КУД „Абрашевић“, Оркестар „Бисерница“ и глумац Владимир Василић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa