Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Шут А. Васић, најбољег стрелца екипе

Шут А. Васић, најбољег стрелца екипе

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Резултат изнад прогноза

Пето место сасвим задовољавајући пласман. Прилику добиле нове младе рукометашице. Поптуни ослонац на клупску школу. Мање екипа наредне сезоне
Сан није остварен, Медицинар неће играти у плеј офу, остао је „кратак“ за два бода, међутим нико није ни слутио у позно лето 2022. године да ће уопште тако дуго тај сан и живети. Потпуно ослоњен на сопствену школу и појачања у складу са могућностима, шабачки клуб је у сезону ушао са жељом да избори опстанак. Вероватно да нико не би имао ништа против да плаво-беле буду одмах изнад зоне испадања крајем априла, а на крају још могу жалити што нису учинили нешто што је деловало немогуће, а то је плеј оф.

Кадеткиње на државном
Селекција Медицинара до 14 година потврдила је у последњем колу треће место у Супер лиги РСЦС и тако осигурала пласман на завршницу Првенства Србије за овај узраст које ће бити приређено током лета. Наступа укупно 12 екипа.

Железничар (И) – Медицинар 29:24 (16:12)
Инђија. Гледалаца: 300. Судије: Даути и Минић (оба Београд). Седмерци: Железничар 5(5); Медицинар 5(5). Искључњеа: Железничар 12; Медицинар 6 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР (И): Жак, Чаврић 2, Медић, Табак 9 (3), Аврамовић 2, Тодоровић 1 (1), Ловрић 4 (1), Ковачић 2, Оташевић, Жакула, Симић 2, Чинку, Јовановић 5, Јованић 2, Васиљковић (20 одбрана), Тешић.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Х. Петрић 3, Којић, Радовић 3(3), А. Васић 4(1), Лацковић 3, Т. Васић, Цвејић (7 одбрана), Благојевић 5, Е. Петрић 2, Цветиновић 1, Стевић, Драгосављевић, Мандић 2, Ракић 1, Јаковљевић.


Читаву сезону Медицинар је био при врху, четвртину сезоне је провео међу четири најбоља тима, одиграо неке мечеве за памћење, остварио неочекиване победе, правио преокрете и свакако да ће сезона бити оцењена као успешна. Посебно када се узме у обзир да проблеми са повредама нису нашуштале Шапчанке и да дословно тренер Тешић ниједном није имао комплетан састав на располагању. Био је јак такмац и шампиону, меч је био отворен у Инђији до последњих пет минута када је домаћин направио серију за кључно вођство, а можда би исход био потпуно другачији да није имала свој дан голман Железничара Васиљковић са чак 20 одбрана.

Заједничким снагама до успеха


О сезони Медицинара више ћемо писати у наредним бројевима. Оно што је познато, то је да ће и десету узастопну сезону од повратка шабачки тим играти у највишем рангу. Од следеће године он је смањен на десет екипа. У њему неће бити елиминисаних: Бора, Кикинде, Панчева и Врбаса који је одустао пре старта. Уместо њих стижу позната имена, крушевачки Напредак, после више од једне деценије и Црвена Звезда која се враћа експресно у елиту.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa