Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
ФОТО: ВК ШАБАЦ (ФБ), Успех најмлађег тима Лиге: ВК Сава

ФОТО: ВК ШАБАЦ (ФБ), Успех најмлађег тима Лиге: ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА А ЛИГА

ТЕНТ испод Саве

Доминација у два меча Шапчана. Сава надиграла на сваки начин Обреновац. Доказ квалитета за А лигу. Показатељ снаге шабачке ватерполо школе
Када је било најважније шабачка ватерполо школа је показала у старијој конкуренцији колико може, а њени изданци су у великом стилу осигурали себи нову сезону у другом рангу српског трофејног спорта. Сава, још некомплетна, није била фаворти у два меча баража против ТЕНТ Обреновца, чак је као благи одређен ривал због искуства, али је базен показао другачију слику.

ТЕНТ – Сава 9:16 (0:5, 2:2, 4:4, 3:5)
Базен Обреновац. Судије Раковић-Крстоношић и Черовић. Искључења: ТЕНТ 9, Сава 11. Петерци: ТЕНТ 2, Сава 3.
ТЕНТ: Радосављевић, Ристић, Миодраговић 2, Живковић, Чубрић 1, Ружичић, Јукић 1, Стојаковић 2, Кесеровић, Блажић, Инђић 2, Станишић 1, Максимовић, Џодић.
САВА: Вукадиновић, Новаковић 3, Мићановић 4, Мичић 3, Пантелић, Бабић 4, Јездимировић, Арсеновић, Јовановић, Лазић, Војиновић, Михајловић, Алимпић, Васић 2.



Сава – ТЕНТ 12:5 (2:1, 1:1, 5:1, 4:2)
Градски базен. Гледалаца: 400. Судије: Раковић и Павловић. Искључења: Сава 9, ТЕНТ 13.
САВА: Вукадиновић, Новаковић, Мићановић 1, Мићић 2, Пантелић, Бабић 4, Јездимировић 1, Арсеновић 1, Јовановић, Лазић 1, Војиновић, Михаиловић 1, Алимпић, Васић.
ТЕНТ: Радосављевић, Ристић, Миодраговић, Живковић, Чубрић, Ружичић, Јокић 2, Стојановић, Кесеровић, Јовановић, Инђић 2, Станковић 1, Видаковић, Џодић.


Све одлике искусне и квалитетне екипе показала је Сава, а неискусне и несигурне Обреновац. Учинили су Шапчани серију кратком и незанимљивом, успевајући да у обе утакмице демонстрирају и силу, посебно у другом полувремену првог и првој четвртини другог меча. Две победе од седам голова разлике против вицешампиона Прве Б лиге најбољи су одговор на питање да ли Сава заслужује место у Првој А лиги.

ФОТО: ВК ШАБАЦ (ФБ), Најбољи када је било најважније


-Поносан сам на момке. Потпуно заслужено смо изборили опстанак. Искористили смо на прави начин своје предности у односу на ривала, нисмо њима дозволили да се врате у дуеле и показали смо да заслужујемо место у Првој А лиги. Циљ је да наредне сезоне избегнемо бараж и да се позиционирамо као стабилан А лигаш – истакао је тренер Мирослав Мандић.

ФОТО: ВК ШАБАЦ (ФБ), В. Бабић


Сава је иза себе оставила врло успешан период. У последња четири званична дуела остварила је четири победе, а у целој лиги је свакако била најмлађи тим, састављен махом од играча између 15 и 17 година.
Наредне сезоне у Лиги се младим шапчанима прикључују Наис (последњи из Прве А лиге) и Спартак Прозивка (шампион Прве Б лиге). Они мењају новог суперлигаша Таш и елиминисано Ваљево.

ФОТО: ВК ШАБАЦ (ФБ), Ф. Новаковић, капитен екипе
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa