Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Представници града побратима Аргостолија посетили Шабац

Братске и пријатељске везе спајају два града

Гости су током боравка у граду на Сави обишли и установе културе и разговарали са представницима града о јачању и унапређењу вишедеценијског пријатељства заснованог на вишевековном два народа, српског и грчког
Руководство Града Шапца, поводом 22. априла, Дана града, угостило је представнике Аргостолија, града побратима.

Делегацију која је боравила у Шапцу чинили су заменик градоначелника града Аргостолија Спиридон Самурис, почасни конзул Републике Србије у Грчкој Виктор Рухотас, заменик перфекта задужен за Кефалонију и Итаку Ставрос Травлос, председник хотељера Кефалоније и Итаке и члан Управног одбора коморе хотељера Герасимос Тимотeатос, представник области туризма, Дионисиос Пападатос и финансијски директорка Народне галерије у Атини којa пише докторат о српским-кефалонским односима Катерина Арванитаки.

Фото: "Глас Подриња"


-Желимо да представницима нашег братског града покажемо све лепоте и знаменитости Шапца, посебно јер су нам у посету дошли на Дан града. Овим сусретима настављамо да негујемо пријатељске и братске односе са другим градовима. Континуирано унапређујемо сарадњу на различитим пољима, као што су култура, спорт, уметност, али и привреда, тежимо да развијемо наше односе у још бољем смеру - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да улица у Аргостолију носи назив Шабачка и да нашем граду постоји Улица града Аргостолија.

Гости су током боравка у граду на Сави обишли и установе културе и разговарали са представницима града о јачању и унапређењу вишедеценијског пријатељства заснованог на вишевековном два народа, српског и грчког.

-Свим грађанима Шапца честитамо Дан Града. Одмах по доласку смо осетили дух пријатељства и гостопримство Шапчана, као и њихов шарм. Наше пријатељство траје година и трудимо се да оно буде још снажније - истакао је почасни конзул Републике Србије у Грчкој Виктор Рухотас.
Повеља о братимљењу градова Аргостоли и Шабац потписана је јануара 1995. године. Од тада два града одржавају живе везе, сваке године размењујући искуства у различитим сферама.

-Грчку и Србију, два народа вежу јаке пријатељске везе кроз историју. Наша жеља је да унапредимо сарадњу, да је проширимо на све сфере друштва- сматра заменик перфекта задужен за Кефалонију и Итаку Ставрос Травлос.

Заменик градоначелника Аргостолија истакао је подршку братском граду кроз заједничке активности у реализацији пројекта.

-Захваљујем се на гостопримству. Први пут сам у Шапцу и драго ми је што видим леп, уређен европски град. Спреман сам да будем подршка и помоћ када су у питању европски пројекти, како би смо унапредили Шабац и ојачали наше историјско пријатељство - нагласио је заменик градоначелника Аргостолија Спиридон Самурис.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa