Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Изложба Душана Ђукарића у Културном центру

Акварел и Тачка

Поставку и Галерији КЦ чини 25 акварела инспирисаних лепотама градова и природе. Изложба је отворена до 3. маја за посетиоце
Изложбом “Акварел и Тачка” најпознатијег српског акварелисте Душана Ђукарића Културни центар Шабац обележава Дан града и промовише српске уметнике. Поставку чини 25 акварела инспирисаних лепотама градова и природе.

Директор Културног центра Урош Лукић истиче да није било дилеме у одабиру аутора за изложбу поводом Дана града.

-Ђукарић је познато име у свету акварела и веома смо поносни на чињеницу да су његови радови у нашој Галерији доступни суграђанима. Позивам све да погледају поставку, али не само у Културном центру, већ и у другим установама култлуре у граду- рекао је Лукић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић током свечаног отварања изложбе подсетио је на важност разноликости и богатства културних садржаја у Граду.

Фото: "Глас Подриња"


-Изложбом Душана Ђукарића Културни центар је наставио континуитет представљања најбољих уметника и њиховог стваралаштва. Гледајући његове радове, не можете да одете, а да не понесете сјајне утиске, те позивам све љубитеље уметности да искористе ову прилику и до 3. маја и уживају у предивним уметничким сликама.

Ђукарић је излагао на самосталним и групним изложбама, као у земљи, тако и иностранству. Добитник је више награда за акварел, а био је и члан жирија на светским такмичењима у акварелу. У Шапцу по први пут самостално излаже.

-Шабац ме је пријатно изненадио гостољубивошћу и дочеком. Имам потребу да поново дођем и надам се да ће ми бити инспирација за неко дело.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa