Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Фото: Дејан Рафаиловић

Фото: Дејан Рафаиловић

Изложба фотографија Југослава Радојевића

Позоришни тренуци сачувани од заборава

-Изложба Југослава Радојевића је сведочанство времена. Заједно бележимо и исписујемо историју Шабачког позоришта. Морам да будем искрен да Југослав није стварао фотографије, већ права уметничка дела. Када говоримо о Фестивалу, на нама је да будемо добри домаћини. Сматрам да је селекција ове, али и претходних година одлична, што потврђују и распродате улазнице
У Галерији „Владислав Лалицки“ током наредна два месеца заинтересовани Шапчани и Шапчанке имају прилику да погледају изложбу позоришних фотографија нашег колеге и фоторепортера Југослава Радојевића. Поставку чине фотографије са представа градског театра настале током претходне деценије.

Како је нагласио аутор изложбе, трудио се да пренесе и дочара атмосферу са представа, те да су забележени тренуци пренети настали спонтано без договора са глумцима.

Фото: Дејан Рафаиловић


-Покушао сам да различитим фотографским техникама и методама да дочарам емоције, покрет, костим, сцену, светло и све оно што чини представу. Да ли сам у томе успео, остављам на посетиоцима изложбе да процене - рекао је Радојевић и напоменуо да су на фотографијама чланови ансамбла, али да позориште чине сви они који вредно раде како би представа била успешна.

-Направили смо одређени избор представа Шабачког позоришта насталих током претходних десет година.

Директор Шабачког позоришта Владимир Василић истиче да је поносан на Фестивал, заинтересованост суграђана за драмску уметност, што потврђује и чињеница да су карте распродате. Наглашава да је изложба фотографија са позоришних представа права увертира у празник театра.

-Изложба Југослава Радојевића је сведочанство времена. Заједно бележимо и исписујемо историју Шабачког позоришта. Морам да будем искрен да Југослав није стварао фотографије, већ права уметничка дела. Када говоримо о Фестивалу, на нама је да будемо добри домаћини. Сматрам да је селекција ове, али и претходних година одлична, што потврђују и распродате улазнице - појаснио је Василић.

Покушао сам да различитим фотографским техникама и методама да дочарам емоције, покрет, костим, сцену, светло и све оно што чини представу. Да ли сам у томе успео, остављам на посетиоцима изложбе да процене


Градоначелник Шапца на свечаном отварању изложбе честитао је аутору изложбе на посвећености и преданости у раду.

-Југослав Радојевић изложбом је приказао хронику једног времена кроз различите фотографије представа. Можемо видети како се позориште мењало, представе. Поносан сам што имамо одличног фотографа и фоторепортера у граду, као и на његов рад и оно што оставља генерацијама које долазе - изјавио је др Александар Пајић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa