Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Без промена у дефициту
ВЕЋЕ УСВОЈИЛО РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Без промена у дефициту

Укупни приходи и примања повећани су за око 25,4 милиона динара, док су са друге страни укупни расходи и издаци за набавку нефинансијске и финансијске имовине повећани за преко 24,4 милиона
На 90. седници Општинског већа усвојен је ребаланс буџета општине Коцељева за текућу годину.
Укупни приходи и примања повећани су за око 25,4 милиона динара, док су са друге страни укупни расходи и издаци за набавку нефинансијске и финансијске имовине повећани за преко 24,4 милиона.

-У делу прихода пре свега имамо приходе од продаје непокретности земљишта од 1,4 милиона динара која је уплаћена у првом тромесечју ове године. Затим имамо приходе од камата на орочена средства јер се референтна каматна стопа народне банке стално повећава. Ту је још 4,6 милиона динара и имамо приходе на име пореза од самосталних делатности који је значајно већи у односу на прошлогодишњи. За скоро 19,4 милиона динара- појаснио је шеф одсека за финансије у општинској управи Милета Ковачевић.

Са друге стране, према његовим речима, између осталог повећање расхода је евидентно у делу одржавања јавних зелених површина.

- Добили смо средства по конкурсу од Министарсва екологије. 1.5 милиона динара су наменска средства и 4 милиона додајемо наших да би се извршило озелењавање дела јавних површина у Коцељеви. Крајем године смо планирали средства и тада нисмо имали праве параметре, па нисмо знали колико ћемо потрошити за пијацу за наше суфинансирање. Ту може да се смањи и смањујемо за 12 милиона динара. Повећано је за 9 милиона динара за пројектно планирање које нисмо платили у прошлој години, остало је још 9 милиона за пројектно планирање Раснице и Тамнаве. На текућим поправкама и одржавањима саобраћајне инфраструктуре повећали смо за 9 милиона у односу на оно колико је било планирано буџетом јер смо видели да није довољно обзиром на цене и услуга али и материјала који је поскупео- истакао је Ковачевић и додао да ова локална самоуправа по налогу министарства финансија коригује средства за планиране плате.

–Та препорука је у смислу да сада не планирамо за она радна места која у овом тренутку нису попуњена. У случају попуњавања тих радних места добићемо сагласност за додатна, накнадна средстава тако да тих око 7,3 милиона динара за плате годишње за непопуњена радна места смо смањили а тај износ смо пребацили на програм саобраћајне инфраструктуре на изградњу, односно асфалтирање путева. И најзначајније, код основне школе повећали смо износ за скоро 14,9 милиона а односе се на адаптацију и пројектно планирање за школске објекте у Баталагама, Драгињу, Голочелу, део Ћуковине и пројектна документација за Свилеуву- појаснио је шеф одсека за финансије.

Промена у фискалном дефициту није било и он износи нешто више од 43 милиона динара.

О овој теми дискутоваће и одборници на првој наредној седници локалног парламента.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa