Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Наопако Фест, 3. јуна у Тврђави на Старом граду

Концерт Ван Гога, квизови знања, берза плоча и стрипова

Субота, 3. јун, Наопако Фест у Тврђави на Старом граду у Шапцу. Квизови знања, берза плоча и стрипова. Концерт групе Ван Гог од 22 часа
Предстојећа субота, 3. јуна резервисана је за Наопако Фест у Тврђави на Старом граду у Шапцу. Потпуно нови концепт фестивалског искуства који окупља све културне сфере у једну, нагласили су организатори. А шта посетиоце очекује током трајања Феста? У фокусу је знање. Ово ће бити први пут да се на отвореном простору окупи неколико десетина екипа и квиз мастера. Љубитељи паб квизова веома добро знају о чему је реч. За оне који нису учествовали у одмеравању знања у овом формату још увек могу бити део авантуре. Можете пријавити своју екипу са максималним бројем шест чланова и одмерити „снаге“ у различитим областима, од општег знања до музике. Почетак Феста заказан је за 11 часова и улаз за све посетиоце до 19 часова је слободан.

Берза плоча и стрипова, хуманитарна продајна изложба слика, изложба фотографија талентованих ученика и студената, селекција крафт пива, само су неке од целодневних активности, истичу организатори. За велико финале, од 22 часа, планиран је концерт групе Ван Гог.-И док се дању славило знање, увече се окрећемо музици. Овогодишњи фестивал затвориће наступ групе Ван Гог, док ће се за атмосферу на афтеру побринути млади шабачки ДЈ у успону, Асиксен. Верујемо да је ово одлична прилика за све заљубљенике у стрипове и грамофона - истиче Ђорђе Иванковић, један од организатора Наопако Феста.

Организатор фестивала је предузеће Квизоманија Шабац, иза ког стоје Ђорђе Иванковић и Јелена Илић, млади људи који желе својим суграђанима, комшијама и свима онима жељним знања, музике и уметности да пруже простор да се изразе, отворе ка широј публици или једноставно уживају у још једном културном догађају у њиховом граду.

-Сматрамо да је у времену у ком живимо знање прешло у други план, као и да то мора да се промени. Циљ Наопако Феста је управо то, награђивање знања, ширење културе и пружање простора младим креативним људима - додају организатори.

И док се дању славило знање, увече се окрећемо музици. Овогодишњи фестивал затвориће наступ групе Ван Гог, док ће се за атмосферу на афтеру побринути млади шабачки ДЈ у успону, Асиксен. Верујемо да је ово одлична прилика за све заљубљенике у стрипове и грамофона


Драган Исаиловић доајен шабачке и националне квиз сцене отвориће први Наопако и пожелети свим учесницима да знање победи.

-Са радошћу сам прихватио позив због чињенице да се ради о такмичењима где је знање у фокусу. А оно је одавно потцењена категорија, али упркос томе, онима који га поседују нико не може одузети - каже Исаиловић.Туристичка организација града Шапца и Град Шабац, приватне компаније подржали су Нaопако Фест.

-Нама је задовољство што се по први пут у нашем граду организује фестивал знања који окупља младе људе, не само из града, већ и региона. Надамо се да је ово почетак једне лепе традиције - нагласио је директор ТОШ-а Душан Симић.
М. Ж.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa