Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Најлепши штанд, Фото: "Глас Подриња"

Најлепши штанд, Фото: "Глас Подриња"

5. фестивал јагода у Цуљковићу

Најслађе село у Поцерини

Представљање јагоде у Цуљковићу. Најслађе воће, посластице, производи од јагода. Надметање у брзом једењу јагода са шлагом, чишћењу јагоде од петељке, избор за најлепши штанд. Промоција сеоског туризма, пољопривреде, воћа и потенцијала Поцерине
Пето издање Фестивала јагода у Цуљковићу окупило је бројне излагаче, посетиоце протекле недеље у овом поцерском селу. Манифестација у организацији Месне заједнице Цуљковић, Туристичке организације града Шапца, а под покровитељством Града Шапца наставља традицију промоције црвеног воћа по ком је овај крај познат. На више од 10 штандова произвођачи јагоде из Поцерине представили су овогодишње плодове, посластице, сокове и џемове.

-Пет година постојања је показатељ оправданости Фестивала и која је потекла од мештана Цуљковића, те да треба и у годинама које долазе наставити са његовим унапређењем. Верујем да су јагоде из Цуљковића препознате, не само у нашем крају, већ и широм Србије и региона. Велики број излагача и посетилаца, посебно младих је значајно. Ово је прилика за њих да се афирмишу, а за госте да пробају јагоде и дивне посластице које су припремиле вредне домаћице из Поцерине. Верујемо да ће у годинама које долазе Фестивал бити још посећенији - изјавио је директор ТОШ-а Душан Симић.

Најтежа јагода, Фото: "Глас Подриња"


Најтежа и најслађа
Најтежу јагоду од 102 грама имало је пољопривредно газдинство Горана Вујковића, а за најлепши штанд проглашен је младог Вељка Вујковића.

Власница најтеже јагоде на Фестивалу Драгана Вујковић истиче да је поносна на свој рад и учешће на фестивалу. Њено домаћинство годинама узгаја јагоде, а у процес производње укључени су сви. У шали каже да је шампион, јер сваке године њено домаћинство добије награду.

-Ове године смо добили награду за најтежу јагоду, добили смо пре тога за најлепши штанд, била сам и најбржа у чишћењу јагоде. Изгледа да је довољно да се појавим и ето награде - каже кроз шалу Драгана.

Уз презентацију најлепших производа од јагоде организовано је и такмичење у брзом једењу јагода са шлагом, а победу је однела Јана Ивановић, док се у надметању за чишћења јагоде од петељке највише истакла Милица Вујковић.

Промоција произвођача и туристичких потенцијала
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић наводи да је Фестивал одлична промоција туристичких потенцијала Поцерине, пољопривреде и место сусрета.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић наводи да је Фестивал одлична промоција туристичких
потенцијала Поцерине, пољопривреде и место сусрета, Фото: "Глас Подриња"


-Фестивал је добар пример афирмације пољопривредних произвођача, пре свега јагоде по којима је Поцерина препознатљива. Ова манифестација одлична је прилика за промоцију села, али и да се посетиоцима прикаже рад и залагање произвођача јагода. Такође, са другим произвођачима у Цуљковићу могу да размене искуства, унапреде производњу и на што бољи начин пласирају своје производе. Град Шабац ће наставити да промовише и помаже њихов труд и залагање, као и да издваја значајна средства за туризам, пре свега манифестациони. У овој години суграђане и посетиоце очекују бројне манифестације - рекао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Богат програм за посетиоце
У забавном програму учествовали су ученици Основне школе “Николај Велимировић”, предшколци Предшколске установе “Наше дете” из Цуљковића, КУД “Абрашевић”, Шабац и ФА “Ђидо” из Богатића, а наступио је Оливер Твист бенда и Драги Домић.

Организатори Фестивала додели су и златне плакете за афирмацију и развој фестивала Граду Шапцу, заслужним установама и појединцима.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa