Инфо

1. јун 2023.1. јун 2023.
Владимирачко не дувану
ЦРВЕНИ КРСТ ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ НА СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНА

Владимирачко не дувану

На пригодном штанду упознати су житељи oпштине Владимирци о штетности дувана за здравље како пољопривредника тако и целе планете. Уз сметњу коју дуванска индустрија доноси глобалној кризи хране кампања подстиче владе да укину субвенције за узгој дувана а како би подстакли пољопривреднике да пређу на одрживе усеве и квалитетну храну
Светски дан без дувана у oпштини Владимирци до утанчине организован протекао је под мотом „Узгајајте храну, не дуван“. На пригодном штанду упознати су житељи oпштине Владимирци о штетности дувана за здравље како пољопривредника тако и целе планете. Уз сметњу коју дуванска индустрија доноси глобалној кризи хране кампања подстиче владе да укину субвенције за узгој дувана а како би подстакли пољопривреднике да пређу на одрживе усеве и квалитетну храну. Значајно је и подићи свест пошто се дуван узгаја у 124 државе у свету.

Истиче се да дуван није високо профитабилан усев и да би било мање гладних ако би парцеле под дуваном биле окренуте ка храни да прехране милионе породица. Као крајњи циљ да се свака пора живота планете усмери ка дефинитивном не дувану, што су и у центру варошице, житељи oпштине Владимирци у пригодном материјалу спознали.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa