Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Србија вицешампион планете (фото: Iosif Vajnar (@pixelprosport)

Србија вицешампион планете (фото: Iosif Vajnar (@pixelprosport)

ВАТЕРПОЛО: СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Сребро на грудима

Шабачки двојац део друге репрезентације света. Станић петоструки стрелац на Шампионату, најефикаснији у финалу. Злато за Мађаре. Србија у најтежој групи
Ватерполисте ВК Шабац Петра Станића и Митра Мараша на лето 2023. године свакако ће сећати заувек сребрне медље које су као репрезентативци Србије донели са Светског јуниорског шампионата у Румунији. Сребрни сјај ће сећати на несрећне поразе, велике преокрете и важно искуство играча који пледирају и на сениорску репрезентацију.

Након две победе и пораза након петераца од Мађарске у првом колу Србија се пласирала у четвртфинале са позиције два. У борби за полуфинале, у мечу Шампионата, надокандила је велики минус против Хрватске и изборила полуфинале након пенала. Грчка је убедљиво надиграна 14:8 у борби за место у финалу.

Успех националног тима (фото: ВСС)


Први фаворит Првенства Мађарска играла је изванредно у финалу, преломила дуел у трећем периоду серијом 3:0 и заслужено стигла до победе. Станић је са три гола био најефикаснији играч финала под капицом Србије.

Мој Боже какав гол
Коментатор финалног меча реплику из наслова је изговорио када је Петар Станић у финишу првог периода из велике удаљености снажно шутирао и погодио мрежу неодбрањиво. Осим што је био најефикаснији у финалу, Станић је аутор и најлепшег гола, свакако у последњем мечу, а можда и на Првенству.
-Свако има неку своју утакмицу, али је тим приоритет, волео бих да су голови донели титулу шампиона, али наравно да ми је драго због учинка и великог искуства – рекао је Станић.


-Морамо бити задовољни, увек ће бити жал за златом, међутим треба да будемо поносни. Били смо у најтежој групи, имали тешке мечеве, завршница дан за даном. Показали смо квалитет, психолошку снагу, у финалу су Мађари показали више и заслужили злато, али је сребро одличан резултат – истакао је Станић.

Укупно Станић је постигао пет голова на Првенству, док се Мараш није уписао међу стрелце, али је због повреде пропустио саму завршницу.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa