Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Доминација Београда и Војводине
Шампиони Србије 2023

Доминација Београда и Војводине

У већини спортова где су сезоне окончане, бар у екипним сениорски категоријама, ове као и многих претходних присутна је доминација клубова из Београда и Војводине. Када се сагледају шампиони, како у мушкој, тако и у женској конкуренцији, са подручја уже Србије стижу тек три шампиона, два у конкуренцији дама и један међу мушкарцима..

Најбољи женски рукометни клуб у Србији је Јагодина, док је у конкуренцији футсала за даме, титулу шампиона понео крагујевачки Економац. Чини се да је футсал намењен екипама из унутрашњости, те је једини екипни мушки шампион Лозница, управо у овом спорту.

Говорећи о преосталих 15 првака (фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, ватерполо, футсал, хокеј, стони тенис, куглање, боулинг) осам долази из Београда и седам из АП Војводине (Нови Сад четири). Црвена Звезда има пет титула, Војводина две, а остали клубови по једну када говоримо о домаћој сцени. У многим спортовима постоје и регионалне и интернационалне лиге.

Није реално да се ситуација промени након завршетка преосталих лига на нивоу Србије. У рагбију је лига почела, али су фаворити из Београда, нису велике шансе да неко угрози Вукове у лиги америчког фудбала, у преосталим егзотичним спортовима, екипе са других подручја и немају представнике.

Актуелни шампиони у рвању (Пролетер Зрењанин), теквондоу (Галеб Београд), атлетици (ОАК Београд и Ц. Звезда), кајаку (Таркет С. Пазова), веслању (Партизан Београд)... управо у кајаку шабачка Зорка је један од кандидата да још једну титулу, крајем спетембра, донесе у ужу Србију.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa