Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Ф. Новаковић (фото: ВК Шабац фб страна)

Ф. Новаковић (фото: ВК Шабац фб страна)

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ

Снага у клупској школи

Вељко Бабић и Филип Новаковић биће део првог тима ВК Шабац наредне сезоне. Први играчи који су на новом базену прешли пут од непливача до првотимаца. Дугорочни циљ клуба да опстане у врху са играчима из свог погона
Од повратка Ватерполо клуба „Шабац“ у Шабац, односно од реконструкције/изградње затвореног базена 2015. године, у свакој сезони је у тиму био неко из клупске школе која је упркос недостатку базена у Шапцу током једне деценије и путовања на тренинге и утакмице успела да опстане. Александар Ераковић и Ниокла Цар дали су значајан допринос освајању титуле и Купа Србије, Бојан Богићевић, Мирослав Петровић, Вељко Савковић, Вељко Личанин били су у тиму током претходних осам сезона, голман Андреј Вукадиновић је такође освојио титулу и чувао мрежу у сезони када је неколико месеци ван базена био Радослав Филиповић, још увек је алтернатива на голу, а у наредној сезони стижу још два изданка школе међу првотимце Филип Новаковић и Вељко Бабић. Они су у претходне две сезоне играли за Саву.

Тим готово комплетиран
Никола Марковић, Кристијан Шулц и Марко Тубић неће наставити каријеру у ВК Шабац, а једина преостала енигма је Иван Коптсев са којим још трају преговори о продужењу сарадње. Тим је у међувремену појачао репрезентатива Црне Горе Ненад Драговић (2000. годиште), доскорашњи играч Будве.


-Вељко и Филип су први играчи међу првотимцима који су на новом базену, од 2015. године, направили прве завеслаје, почели да тренирају ватерполо, прешли све категорије, стигли до репрезентације, калили се у Сави и сада заслужили да играју у првом тиму – истиче спортски директор клуба Никола Цар.

В. Бабић (фото: ВК Шабац фб страна)


Резултати млађих категорије и освојени трофеј сврставају овдашњу школу у једну од водећих у Србији и региону, а по бројности је без премца у држави. Бабић и Филиповић су тек почетак, уверени су у клубу.

-База је велика, створили смо од Шапца истински ватерполо центар, резултати млађих категорија су одлични и уверен сам да ће убрзо нови првотимци дебитовати и за сениоре ВК Шабац. Од повратка у Шабац велики акценат смо ставили на школу, направили смо систем чији је циљ да у будућности клуб буде у врху базиран на играчима из сопственог погона, то је за нас дугорочни и велики циљ – додаје Цар.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa