Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Личанин и изабраници (фото: ВСС фб страна)

Личанин и изабраници (фото: ВСС фб страна)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ДО 15 ГОДИНА

Класик у првом колу

Хрвати први ривал. Уколико све буд епо плану након групне фазе два слободна дана и припрема завршних мечева. Изједначен шампионат. Десет шабачких ватерполиста у саставу Србије
Европско првнество за играче до 15 година стартује у суботу, 8. јула, у Подгорици, а први меч за Србију, предвођену тренером Шапца Немањом Личанином је у недељу, 9. јула када ће у последњем мечу програма играти балкански класик против Хрватске. Дан касније, 10. јула, већ од 14:20 противник ће бити Турска, а у уторак, 11. јула групну фазу наши репрезентативиц завршавају од 18:20 дуелом против Грчке.

Без обзира коју позицију освоји у својој групи, Србија наставља такмичење у наредној фази. Свакако је слободна у среду, 12. јула. Само последњепласирани из групе Б ће имати обавезе у четвртак, 13. јула кроз дуел против победника најбољих тимова најслабијих група Е (Грузија, Швајцарска, Украјина и Немачка) и Ф (Пољска, Румунија, Словенија, Чешка).

Од петка, 14. јула до недеље 16. заказане су завршне борбе и мечеви најбољих тимова на путу до медаље.

У репрезентацији Србије налази се чак десет играча из Шапца, што је и очекивано с обзиром да је управо 2008. годиште овдашњег клуба без премца у Србији последње четири године, освојило је све трофеје, увек уз максималан учинак, без ремија или пораза, уз титулу и на ТОМО куп. Капицу Србије носе: Михаило Гошић, Лука Урошевић, Страхиња Лукић, Никола Павловић, Андреј Мичић, Лука Војиновић, Михаило Исаиловић, Драгољуб Михаиловић, Виктор Васић, Мирослав Јаковљевић-Југовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa