Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Настављена традиција

Додељене Видовданске награде најуспешнијим ученицима и наставницима

Град Шабац је прошле среде наградио укупно 255 ученика основних и средњих школа и 128 наставника. За ту намену из буџета је издвојено нешто више од 3,7 милиона динара
Доделом Видовданских награда најбољим ученицима и наставницима основних и средњих школа у Шабачком позоришту, уз пригодан програм и у присуству представника Града и образовних установа, Град Шабац је прошле среде наставио традицију награђивања најуспешнијих на републичким такмичењима у претходној школској години. За ту намену из буџета је издвојено нешто више од 3,7 милиона динара. Награђено је укупно 255 ученика основних и средњих школа и 128 наставника.

Фото: Глас Подриња


Изузетни успеси
-Доделом Видовданских награда настављамо дивну традицију вредновања наших најбољих ученика основних и средњих школа и њихових наставника за резултате које постижу на републичким такмичењима, али и као ђаци генерације у својим школама. Заиста сам поносан што имамо 134 ученика средњих школа, 78 њихових наставника, осам екипа са укупно 33 ученика. Имамо 52 ученика из основних школа, 50 њихових наставника и четири екипне награде. Велики број основаца и средњошколаца ове године завредео је републичке награде и показао изузетно знање из области у којима су се такмичили. Сигуран сам да Видовданска награда јесте подстрек свим овим ђацима и њиховим наставницима да још квалитетније раде у наредном периоду, да ово буде само једно од признања које ће их подстаћи да постижу врхунске резултате, али да остану и раде у свом граду после завршетка школе, јер само тако, заједничким снагама, од Шапца правимо град будућности- рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Вања Обрадовић завршила је осми разред Основне школе Мајур и спремна је за нове изазове који је чекају у наставку образовања.

Фото: Глас Подриња


Мотивација за будућност
-Лепо се осећам због признања Града за постигнуте резултате. Драго ми је што сам учествовала у такмичењу из технике и технологије и освојила прво место. Ово је подстрек да у будућности будем још боља- поручила је Вања.

За ту намену из буџета је издвојено нешто више од 3,7 милиона динара. Награђено је укупно 255 ученика основних и средњих школа и 128 наставника


Андреа Перановић завршила је пети разред ОШ „Николај Велимировић“ и такође је постигла успех из технике и технологије.

Фото: Глас Подриња


-Била сам на републичком такмичењу из технике и технологије и освојила сам друго место. Дивно је осећање добити Видовданску награду, јер је то показатељ да се труд и залагање препознају и цене и изван школе- истакла је Андреа.

Град Шабац је прошле среде наставио традицију награђивања најуспешнијих на републичким такмичењима у претходној школској години


„Град Шабац је одувек био средина која је знала да вреднује значај образовања и науке. Ово је и заједница која је изнедрила много значајних и признатих људи који су својим радом, знањем и понашањем оставили дубоке трагове за цео народ и државу, а не само за наш град. Овогодишња додела Видовданских награда је мотивисање да истрају на једином исправном путу који постоји. Јер, не заборавимо, знање је моћ, а Град ће вам на том путу бити најбољи партнер“, поручено је са скупа.
Д.Д.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa