Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Поход ка Играма (фото: КСС/Н. Р.)

Поход ка Играма (фото: КСС/Н. Р.)

КАЈАК: ЛАГУНЏИЋ ОЛИМПИЈСКИ КАНДИДАТ

Снови о граду светлости

Осигуран пласман на Светско сениорско првенство. Прилика за Олимпијске игре у једноседу на 1.000 метара. Пут до Париза дуг. Велика пажња Шампионату у Италији. Медаља увек циљ
Бранко Лагунџинћ is on fire, у слободном преводу Бранко Лагунџић је незаустављив и својом формом шабачки кајакаш је обезбедио врло фреквентно лето испуњено сновима о пласману у Париз. Од раније познати учесник Светског првенства за млађе сениоре у Италији које стартује данас, 6. јула, постао је сигуран учесник и Светског сениорског првенства у Дуизбургу крајем августа. Ову позицију је обезбедио победама у једноседима на 500 и 1.000 метара на изборној националној контроли. Пласирао се испред свих у изванредној конкуренцији коју су чинили: Здјелар, Стојишић, Марко Суботић, Ковачевић, Бранков клупски друг Михаило Суботић...

Посебно радује тријумф у категорији К1 1.000 која ће бити олимпијска и у Паризу 2024. године, те је надметање у Дуизбургу прилика да Бранко обезбеди Србији представника у овој категорији и на најмасовнијој светској спортској смотри.

-Врло сам задовољан наступом у Бачкој Паланци, посматрао сам га као одличну пробу за Италију, а постигнуто ми је велики ветар у леђа за наредни период. Не постоји спортиста који не сања о Олимпијским играма, али пут до тамо је дуг. Треба очувати добру форму, конкуренција је изузетна. Много корака је испред мене, мој принцип је да је сваки наредни примаран и најважнији, али знам да мотива не може недостајати – наглашава Бранко Лагунџић.

Б. Лагунџић (фото: КСС сајт)


Као што смо поменули, пре Немачке следи Италија где неће веслати на 1.000 метара, већ у једноседу и двоседу на 500 метара. Партнер у чамцу двоседа је Никола Ковачевић.

-Веома са задовољан како смо тренирали, верујем и спремни смо обојица максимално за такмичење. Такође ћу наступити у једноседу на 500 метара и мислим да сам и ту такође веома добро спреман и једва чекам да почну прве трке. Осећам се добро и верујем у успех. Циљ је наравно А финале и борба за медаље – истакао је Лагунџић за Глас Подриња.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa