Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Мачваинфо.рс

Мачваинфо.рс

На Видовдан

Трећи тркачки дан на хиподрому у Богатићу

Љубитељи коњичког спорта уживали су у пет равних галопских трка, а на стазама дугим од 1.100 до 2.000 метара снаге је одмерило 40 грла
Трећи овосезонски тркачки састанак одржан је на Видовдан на хиподрому у Богатићу. Љубитељи коњичког спорта уживали су у пет равних галопских трка, а на стазама дугим од 1.100 до 2.000 метара снаге је одмерило 40 грла, преноси Macvainfo.rs.

Тријумф Алке на 1.100 метара
Седам двогодих грла без победе отворила су надметање на 1.100 метара, у трци названој „Ломбардо“. У маниру надмоћно, за девет дужина, тријумфовала је ждребица Алке, власништво СКУ „Шендековић“, са аспирантом Миланом Николићем у седлу (1:10,9), након које је кроз циљ пројурила Intuition. Трећа је била Коврџица, а четврта Miss Machkica. Пехар је победничком тиму предао Владан Росић, један од поносних власника грла Ломбардо, по коме је ова трка носила име.

„Меморијал Жиће Пантелића“ био је други на програму тркачког дана. Из пуне старт машине јурнули су трогоди и старији галопери на дистанци дугој 1300 метара. Славио је петогоди Chattri браће Скријељ и џокеј Александар Шашић (1:22,2), који је за пола дужине прошао кроз циљ испред Магдалене. За дужину потом треће место је изборила Felly, па Almighty Rave. Пехар је победничком тиму уручио син Жиће Пантелића.

Уследила је трка Категорије II „Јулски састанак“ на истој дистанци, за четворогоце и старије галопере. У маниру борба, за дужину врата испред грла Dante’s Peak, победу у овом надметању односи сјајни Yoyoba , штале „Pitt Bull“ (1:22,1) и џокеј Alen Ordog.

Победа Архимеда у надметању дана
Трећепласирани је био Банк, а четврти El Darooj. Директор ЈКП „Богатић“ Владан Попадић уручио је пехар породици Угљешић из Глушаца за четврти тријумф њиховог Yoyobe ове сезоне.

На стази дужине 1.800 метара галопирали су потом трогоци без победе у Груп тркама у „Меморијалу Раде Даничића“. У оштрој борби у финишу тријумфовала је On The Rattler, штале “Антилоп” (1:58,9), са Гораном Мешетовићем у седлу. Други је био Gagarin Alex, па Theodor и Princ. Кћерка Раде Даничића, Светлана Даничић уручила је пехар породици Вукојевић из Белотића.

За крај, надметање дана „Видовдан“, трком категорије I, у којој су снаге одмерила четворогода и старија грла на 2.000 метара. Још једна љута битка водила се на травнатој стази, из које је као победник изашло грло Архимед (2:10,4), браће Хаџић, са Дарком Љубомировићем у седлу. На друго место се пласирао Imposssible Star, трећа је била Лима, а четврти Ruler Of The Path. Секретар КК „Мачванин“, Ана Ружић уручила је пехар победничком тиму за тријумф Архимеда.

Четврти тркачки дан заказан је за 6. август, када ће се трчати Мачвански дерби и Мачвански спринт.
Мачваинфо.рс

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa