Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Пријем за шампионске генерације Металопластике

Двоструки шампиони Србије

Једини у Србији постао шампион у две од три такмичарске категорије млађих узраста. Перфектан учинак на завршницама. Три нивоа до титуле без пораза. Генерације од којих се очекује много и у будућности. Резултати доказ квалитета рада и услова за рад
Металопластика, шабачки рукометни славни клуб, може се похвалити да је једини у Србији постао шампион у две од три такмичарске категорије млађих узраста. Годишта 2008/09 и млађи, односно 2010/11 и млађи најбољи су у држави у свом узрасту. Две селекције су крајем маја и почетком јуна досегле врх уз перфектан учинак на завршницама Првенстава. Пре тога су славили титуле у Супер лиги РС Војводине.

Реч шампиона
-Није било лако, али смо веровали да смо бољи од других. Тренирали смо и напредовали као би то показали. Наша снага је тимски дух, заједништво и љубав према рукомету – наглашавају чланови идеалне поставе Првенства до 14 година: Стефан Стојиновић, Страхиња Стефановић и Вукашин Миловановић.
-Наравно да је било тешко, али иза успеха је напоран рад, наша жеља и борбеност у сваком мечу довели су нас до краја и показали смо да смо најбољи – сматрају добитници појединалних признања завршнице за 2010/11. годиште Павле Поповић и Вук Стојиновић.


-Историјски резултат, нема потребе говорити колико смо поносни на њихов успех. Велика захвалност тренерима на озбиљном, посвећеном раду, родитељима на подршци и наравно Граду и спонзорима чија помоћ и подршка има велику улогу у овим успесима. Циљ је да напредујемо даље и да ови момци у будућности буду носиоци и сениорске селекције - рекао је директор Металопластике Еликсир Славиша Стојиновић.

Фото: Глас Подриња, Славиша Стојиновић, директор Металопластике Еликсир


-Ови момци на најбољи начин представљају, не само клуб, већ и свој град, на терену и ван њега. Најбољи резултат до сада смо остварили, а у будућносит желимо још оваквих успеха, још генерација које ће име клуба и Града носити с поносом - истакао је координатор школе клуба Миодраг Кажић.
Шампионске генерације предводили су Немања Алексић и Миодраг Кажић (2008/09) и Милош Митровић, рекордер по броју наступа за сениорски тим.

Годишта 2008/09 и млађи, односно 2010/11 и млађи најбољи су у држави у свом узрасту


- Наш пут је почео у августу претходне године, прошли смо кроз регионалне квалификације, Супер лигу Региона и потом завршницу. Ови момци уживају у рукомету, гладни су нових знања и напретка, успеси су плод тога, а осмех и задовољство након тренинга и утакмице су највећа вредност онога што сви у клубу чинимо - истиче Митровић.

Фото: Глас Подриња, Милош Митровић, тренер млађих категорија


-Напорну сезону смо окончали без пораза. Све је почело на Спортским играма младих у августу када смо постали шампиони и наредна два пехара, регионални и национални су само наставак успеха одличне генерације од које и у будућности много очекујемо - изјавио је Алексић.

Град Шабац је град спорта. Овакви резултати су доказ да осим славне прошлости, успешне садашњости, шабачки рукомет има и светлу будућност, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић на свечаном пријему за шампионе и руководство Клуба.

Фото: Глас Подриња


- Резултати су најбољи доказ квалитета рада у школи клуба. Од када је хала “Зорка” у власништву Града, клуб има могућност за велики број термина за тренинг, у време које је погодно за све и драго ми је да ту могућност користе на најбољи начин - рекао је градоначелник Шапца.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa