Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Планинарско-алпинистички клуб “Чивија”

Планинарско-алпинистички клуб “Чивија”

Планинарско-алпинистички клуб “Чивија”

Активни планинари током лета

Јун месец је био богат активностима чланова Планинарско-алпинистичког клуба “Чивија” из Шапца. Најпре су остварени добри резултати у 4. колу Војвођанске трекинг лиге на Царској бари. Љиљана Павловић је победила у трци на 30 километара у својој категорији, док су остали такмичари имали запажен наступ на истој дужини стазе.

На 9. Визићком сусрету планинара пешачили се под истоименог села до језера Брује и бање у Ердевику и назад, укупно 20 км по кишовитом времену и расквашеном терену.

Централна викенд акција Планинарског савеза Србије одржана је у селу Ждрело подно Хомољских планина. Након културно-уметничког програма и отварања акције најпре су стартовали пешаци и испењали врх Велики Вукан са укупно препешаченом рутом од 10 км и висинском разликом на успону од 730 метара. У исто време је и одржавано национално првенство у планинарској оријентацији.

Планинарско-алпинистички клуб “Чивија”


У недељу је изведена друга пешачка тура на врх Јежевац у чијој близини је манастир Горњак. На дужини стазе од 18 км успон је износио 670 м и исто толико на силаску с обзиром да су се све стазе завршавале одакле се и стартовало. Државно првенство у планинарском трекингу је окупило, тога дана, велики број такмичара из целе земље. Служба планинарских водича је имала свој технички дан у демонстрацији постављања ужета и осигурању гелендера и пружању прве помоћи. Горска служба спасавања је испратила све ове активности и није било потребе за било каквом интервенцијом. Ова манифестација је у три дана окупила преко хиљаду планинара из Србије, Републике Српске и Северне Македоније.
Овај садржајни викенд, у физичким активностима, у Хомољу чланови клуба “Чивија” су завршили у благодетима Бање Ждрело.

Наредне планиране акције клуба су на Таорским врелима за особе са посебним потребама, а крајем месеца ће мо бити гости планинарима из Сомбора у Специјалном резервату природе “Горње Подунавље”, а на манифестацији “Симоновићеви дани”.
Слободан Станковић, Спортски планинарски водич

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa