Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Потписани уговори о стипендирању најбољих студената

Стипендије за најбоље од најбољих

Од 47 кандидата изабрано 20 на конкурсу локалне самоуправе. Изабрани најбољи од најбољих. Стипендија подстрек за даље. Исплаћивање износа у шест једнаких месечних рата. Из буџета издвојено 3.600.000 динара за ову намену
Двадесет студената са територије шабачке локалне самоуправе, изабраних на конкурсу, потписало је стипендијске уговоре са Градом на основу резултата у академској 2022/23. години. Пријаве је поднело 47 студената, од којих је комисија изабрала 20 за стипендирање. Из градског буџета за ову намену издвојено је три милиона и шест стотина хиљада динара.

Катарина Пантелић је студент биотехнологије у Новом Саду, један од потписника уговора о стипендирању. Верује да се образује у области чији значај ће константно расти, те ће и улагања бити већа.

-Током средње школе су ме привукле модерне технологије, највише сам волела биологију и хемију и биотехнологија је тај спој који сам желела. Верујем да долази време већег улагања у биотехнологију. Драго ми је што сам једна од изабраних и стипендија је још један подстрек за посвећен и предан рад - наглашава Катарина.

Катарина 10,0
Међу пријављеним кандидатима, односно међу онима који су потписали уговоре о стипендирању налази се и Катарина Гајић, студенткиња друге године Медицинског факултета која је једина са максималним просеком 10,0.


За Александра Секулића уговор о стипендирању није први пут потписан, ближи се крају студија и ускоро ће постати дипломирани економиста.

-Другу годину сам носилац стипендије Града. Економија је моја будућа професија, област где видим своју будућност, а стипендија је важна, не само због новца, већ што показује да се вредан рад вреднује. Трудићу се да високим оценама до краја и стицањем нових знања постанем добар стручњак у својој области - истакао је студент четврте године Економског факултета у Суботици, Универзитета у Новом Саду.

Фото: Глас Подриња


Уговоре је у име локалне самоуправе са студентима потписао градоначелник Шапца др Александар Пајић. Услови конкурса нису лаки, а јавило се 47 кандидата што сведочи да су изабрани најбољи од најбољих, нагласио је том приликом.

-Видовдан је увек празник испуњен лепим стварима и част ми је што смо потписали уговоре о стипендирању са нашим најбољим студентима. Изабрани су студенти и по квалитету пријава и по области. Ове године су и два студента Академије струковних студија из Шапца добила стипендију, као и студенткиња из осетљивих друштвених група. Наша обавеза је да подржимо најбоље студенте. Желимо да се по завршетку студија врате у свој град, како би заједно градили Шабац будућности - рекао је градоначелник.

Сви потписници су добили једнак износ, по 180.000 динара, а биће исплаћен кроз шест месечних рата. Услов за конкурисање био је просек виши од 9,00, пребивалиште на територији Града и да није обнављана година. Свечаности потписивања нису присуствовали сви изабрани кандидати услед испитних обавеза, али ће уговори са њима бити накнадно потписани.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa