Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
фото: ЦОКТ „Јеврем Обреновић“

фото: ЦОКТ „Јеврем Обреновић“

Квалификације за највећи скуп фрулаша

У сусрет великом празнику Центар за очување културе и традиције „Јеврем Обреновић“ из Шапца припредио је концерт у коме су уз њихове чланове наступали и представници Културно уметничког друштва „Фрула“ из Липничког Шора, као и вокална група „Шапчанке“.

На истом месту је организовано и квалификационо такмичење фрулаша за велики сабор у Прислониоци које окупља најбоље фрулаше Србије. Такмичење је организовано у три узрасне категорије.

Сњежана Тука из места Фојнице код Сарајева победила је у категорији деце до 12 године. Међу такмацима у изворном свирању истакао се Витомир Јањић, док се у савременом свирању од свих издвојио наш суграђанин Никола Теодоровић.

Сабор фрулаша „Ој Мораво“, чији је домаћин Прислоница, у близини Чачка, баштини традицију започету пре 35 година. Први Сабор је организован 1988. године. Осим такмичења у свирању студенти и професори са Етномузиколошког одсека ФМУ бележе народно стваралаштво свирача на фрули и другим сродним инструментима, а организован је и округли сто на тему фруле.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa