Инфо

6. јул 2023.6. јул 2023.
Извор: ФБ страница председника Општине Богатић

Извор: ФБ страница председника Општине Богатић

На позив француског града

Председник Општине Богатић Милан Дамњановић посетио Епон

-Циљ нам је да пријатељство и дружење са вашим народом пренесемо на младе генерације, како би се оно даље ширило и расло, а традиција изванредних односа настави и траје- истакао је Дамњановић
На позив француског града Епона, делегација Општине Богатић предвођена председником општине Миланом Дамњановићем, заједно са представницима града Прокупља посетила је прошле недеље град у коме живи близу 7.000 људи, лежи на обалама реке Сене и удаљен је 50 километара од Париза.

Заједнички сусрет је израз воље за учвршћивањем пријатељских односа, за подстицањем међуопштинске сарадње, повезивањем грађана Богатића и Епона на економском, туристичком, културно- уметничком, образовном и спортском плану и представља први корак и полазну тачку будућих богатих и плодоносних размена и сарадње између две локалне заједнице.

Пријатељство и братство између српског и француског народа настало за време ослобођења Србије у Првом светском рату, богата историја и све оно што нас је повезивало кроз њу, познавање и разумевање заједничке прошлости, културе и начина живота чине снажну основу и темељ за унапређење будућих односа.

Извор: ФБ страница председника Општине Богатић


Председник општине Богатић Милан Дамњановић се захвалио домаћинима, градоначелнику Ги Милеру и његовом заменику Ивици Јовићу на позиву и указаном гостопримству.

-Боравак у вашем месту, радни састанци у пријатељској и конструктивној атмосфери и размена мишљења и искустава о различитим темама за општину Богатић и мене лично су велика привилегија, али и обавеза, да убудуће наше односе свакодневно унапређујемо и обогаћујемо. Нека ова посета буде само прва у низу међусобних, учврсти наше односе и угради додатни камен у здање мира и напретка. Циљ нам је да пријатељство и дружење са вашим народом пренесемо на младе генерације, како би се оно даље ширило и расло, а традиција изванредних односа настави и траје- истакао је председник Дамњановић.
Извор: ФБ страница председника Општине Богатић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa