Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
фото:  Мирјана Васић

фото: Мирјана Васић

Одржана друга

Летња Мала школа психотерапије

У Центру за стручно усавршавање у Шапцу, већ другу годину за редом за све заинтересоване грађане реализује се обука под називом Мала школа психотерапије. Она се одвија од септембра до јуна једном месечно али и у летњој форми кроз интензивније сусрете. Тако је било и ове године, када је Летња Мала школа психотерапије трајала од 16. јуна до 5. јула и одржавала се сваког понедељка, среде и петка у поподневним сатима.

Том приликом наши суграђани су могли да се упознају са различитим темама распоређеним кроз девет сусрета тј. девет тематских радионица : Интегративна арт психотерапија , Породична терапија, Снови у психотерапији, Адаптације личности, Асертивни тренинг, Психодрама, Драматерапија, Породични распоред/Констелације и Психотерапија и духовност.

Свака од поменутих тема обрађена је теоријски и практично, тако да су учесници могли да се упознају не само са теоријом већ и са самом методом рада кроз своје лично искуство. Од понуђених радионица највише интересовања ове године су изазвале теме о Асертивној комуникацији као једном виду здравог начина комуникације ком сви треба да тежимо.

Они који су пропустили ову прилику, са поменутим садржајима се могу упознати путем књиге Психотерапијски ролеркостер која је својеврсни приручник за обуку и која у потпуности прати њен садржај.

„Један од главних циљева ове обуке јесте промоција и популаризација заштите менталног здравља и здравих стилова комуникације као и међуљудских односа заснованих на поштовању и уважавању што је веома значајно како у едукативном тако и у превентивном смислу. Такође, сматрам да бављење овим темама дајемо допринос развоју културе дијалога и превенције насиља у друштву. Морамо бити свесни да тежи облици насиља углавном почињу од деструктивне и насилне комуникације. То значи да је веома важно усмерити се на превенцију. Зато је на јесен у плану наставак рада Мале школе психотерапије, обогаћен и гостујућим предавачима“ рекла је ауторка и водитељка Мале школе психотерапије, Мирјана Васић психолог специјалиста психотерапије.

Од самог почетка овог ауторског пројекта уз подршку Центра за стручно усавршавање, учешће на радионицама је било слободно/бесплатно за студенте и незапослене а тако ће остати и у наредном периоду.

Друга Летња Мала школа је управо завршена, а након летње паузе од септембра следи наставак. Сви заинтересовани се већ могу информисати и пријавити путем мејла miravs.1@gmail.com за следећу сезону која почиње у септембру 2023. године.
Мирјана Васић

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa