Инфо

27. јул 2023.27. јул 2023.
Фото: Библиотека шабачка

Фото: Библиотека шабачка

Ликовна колонија Накучани орагнизовала програме за најмлађе

Малишани у свету уметности

Овогодишња Ликовна колонија Накучани окупила је ствараоце из Србије, Македоније и Бугарске. Уметници су стварали у амбијенту порте Цркве Светог Јована Претече, која је и организатор Колоније уз подршку града Шапца и финансирање пројеката у култури.

Учесници Ликовне колоније су на Петровдан започели са радом и наредних дана стварала у Накучанима. Поред афирмисаних уметника из различитих земаља уметника, организатори су укључили и најмлађе у свет стваралаштва. Посебан акценат био је на најмлађима, будућим ствараоцима и уметницима.
Представљени су радови са интернационалног конкурса под називом “Доброчинство” у оквиру истоимене поставке, а уз изложбу малишани су имали прилику да уживају у луткарској представи, креативној радионица за децу у организацији Библиотеке шабачке. Активности су реализоване у порти цркве у Накучанима.

- Са великим задовољством свој допринос даје и Одељење за децу Библиотеке шабачке. Већ другу годину за редом у оквиру накучанске колоније се одржавају радионице за децу. У дивном амбијенту летњиковца испред накучанске цркве, библиотекарке Биљана Богојевић и Александра Ердевички Томић одиграле су луткарску представу „Бајка о Библиши и Библини“ и одржале креативну радионицу на којој су деца уживала стварајући маштовите креације од хладног порцелана. Срећа и задовољство су красили ово двосатно дружење – истакли су из Библиотеке шабачке и нагласили да ова установа културе заједно са координаторком Милицом Илић организује и Интерконтинентални онлајн ликовни конкурс за децу - „Доброчинство“.

-Тема је и ове године била занимљива малишанима и стигло је преко 100 веома маштовитих и креативних ликовних радова. Одабрано је 15 цртежа која су добила похвалу жирија а радови су стизали из Јапана, Америке, Шведске, Немачке, Македоније, Бугарске, Републике Српске и Србије. На свечаном отварању у среду 12. јула 2023. уручене су похвале и захвалнице од стране жирија, који су чиниле Јелена Пјевац Ненадовић и Александра Ердевички Томић. Овогодишњи ликовни конкурс је расписан у част обележавања 190 година од прве позоришне представе која је одржана у Накучанима по старозаветном тексту „Жертва Аврамова“.
Г. П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa