Инфо

27. јул 2023.27. јул 2023.
Фото: Љубовија инфо

Фото: Љубовија инфо

Општина Љубовија

1,2 милиона евра за реконструкцију Дринске улицe

Пројектом је предвиђена комплетна реконструкција саобраћајнице, инсталација водоводне и канализационе мреже и изградња кишне канализације. Пројектом је предвиђена и изградња два аутобуска стајалишта. Такође, комплетно ће се реконструисати и три постојећа паркинга
У Палати Србија у Београду одржана уводна конференцији пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја у Републици Србији - ЛИИД пројекат, којој је у име Општине Љубовија присуствовао председник Милан Јовановић, преноси Љубовијаинфо.

Имплементација пројекта реализоваће ће се уз помоћ Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а средства су обезбеђена по основу Споразума о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој и Уговора о кредиту између Француске агенције за развој и Републике Србије.

Фото: Љубовија инфо


Општини Љубовија стављају се на располагање средства у износу од 1.171.465,00 евра и тај новац ће моћи да користи за припрему пројеката и надзор над реконструкцијом Дринске улице.

- Ово је веома битна инвестиција којом ће Љубовија добити потпуно нов и модеран изглед, а што је још важније повећаће се безбедност саобраћаја. Дринска улица је једна од најпрометнијих у нашој општини, улица којом се креће много пешака, много деце и ту нам је безбедност на првом месту. Оваквим инвестицијама трудимо се да у сваком погледу повећамо квалитет живота наших суграђана – изјавио је председник Општине Милан Јовановић.

Пројектом је предвиђена комплетна реконструкција саобраћајнице, инсталација водоводне и канализационе мреже и изградња кишне канализације. Пројектом је предвиђена и изградња два аутобуска стајалишта. Такође, комплетно ће се реконструисати и три постојећа паркинга. Планирано је формирање обостраног зеленила у форми дрвореда, као и постављање сасвим новог урбаног мобилијара. Унапређење безбедности саобраћаја решено је потпуно новом јавном расветом и саобраћајном сигнализацијом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa