Инфо

27. јул 2023.27. јул 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Народни посланици Републике Србије посетили су фабрику Минт

Стратешки партнер града и државе

Упознавање са начином рада компаније Минт и пословним подухватима за наредни период, састанак са представницима фабрике и сусрет са челницима град били су део посете народних посланика Шапцу
Народни посланици Републике Србије, Чланови посланичке групе пријатељства са Народном Републиком Кином, посетили су фабрику Минт и том приликом разговарали са челницима града Шапца о развоју града, инвестицијама, као и будућим плановима.

-Посланичка група веома активно облизи градове и комуницира са Амбасадом Кине о свим значајним инвестиционим пројектима које кинеске компаније као највећи инвеститори реализују у нашој земљи. То је случај и са компанијом Минт, највећој инвестицији из Кине након Другог светског рата и у Шабац ће уложити више од 300 милиона евра и запослити у наредним годинама око 2500 наших суграђана - рекао је народни посланик Живан Бајић и додао да је Шабац препознат од стране инвеститора као добро место за улагање првенствено због развијене инфраструктуре.

-Најзначајнија инфраструктурна улагања која је Влада Републике Србије остварила је изградња аутопута од Руме ка Шапцу, нов мост преко Саве и започета изградња брзе саобраћајнице ка Лозници. Све ово су фактори који су пресудили да кинеска компанија Минт дође у Шабац.

Фото: Глас Подриња


Упознавање са начином рада компаније Минт и пословним подухватима за наредни период, састанак са представницима фабрике део су посете народних посланика граду на Сави. Представници Амбасаде Кине присуствовали су обиласку производних погона.

-Минт као један од највећих инвеститора у граду купио је од града 48,5 хектара земљишта и граде четири фабрике. Тренутно једна фабрика ради и више од 220 суграђана је пронашло запослење, а број ће бити знатно већи у пуном капацитету. Треба истаћи да се ради о високо софистицираној технологији и бризи о животној средини. Минт производи за европско тржиште и не могу да чине уколико немају одређене сертификате, што је изузетно важно за све. Захваљујем се народним посланицима на посети Шапцу. Договорили смо да ћемо заједно сарађивати на унапређењу пословног окружења, остваривању контаката са заинтересованим инвеститорима и њиховом потенцијалном улагању у град Шабац - појаснио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Идеја посете је не само да народни посланици увиде начин функционисања кинеских компанија у српским градовима, већ и да се подстакну други инвеститори да уложе у отварање нових погона. Посланичка групе пријатељства са Кином има за циљ да повеже два народа, кроз културу, туризам и економију.

-Драго нам је што Шабац ради на привлачењу нових инвеститора, зеленим енергијама и води рачуна о заштити животне средине - истакла је председница групе пријатељства са Народном Републиком Кином и народна посланица Марина Рагуш.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa