Инфо

27. јул 2023.27. јул 2023.
Фото: Кабинет градоначелника

Фото: Кабинет градоначелника

Потписани уговори о суфинасирању програма енергетске санације породичних кућа и станова

Улагање у енергетску ефикасност

„Ово је трећа година како заједно са Министарством спроводимо овај значајан пројекат на територији града. У претходне две године потписали смо уговоре са 140 домаћинстава за спровођење мера које су расписане Јавним позивом, и то за замену столарије и уградњу топлотне пумпе и котлова на дрвну сечку“, рекао је градоначелник Шапца
Градоначелник Шапца у Палати Србија са министарком рударства и енергетике Дубравком Ђедовић потписао је Уговор о суфинасирању програма енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Шапца за 2023. годину. Укупно обезбеђена средства за ове намене су 20 милиона динара, од чега је половину средстава обезбедило Министарство, а другу половину Град Шабац. Учешће Министарства и Града у суфинансирању појединачних пројеката биће до 50% укупне инвестиције.

Фото: Кабинет градоначелника


-Улагање у енергетску ефикасност има за циљ минималну потрошњу енергије, уз тежњу да се ниво рада и живота наших суграђана побољша. Ово је трећа година како заједно са Министарством спроводимо овај значајан пројекат на територији града. У претходне две године потписали смо уговоре са 140 домаћинстава за спровођење мера које су расписане Јавним позивом, и то за замену столарије и уградњу топлотне пумпе и котлова на дрвну сечку. Издвојена средства опредељена за програм енергетске санације породичних кућа и станова на територији града Шапца за 2023. годину двоструко су већа у односу на претходну годину. Овим показујемо да нам је изузетно значајно, како повећање енергетске ефикасности стамбених објеката, тако и квалитет живота и животне средине наших суграђана – истакао је градоначекник Шапца др Александар Пајић и додао да се нада да ће овај програм бити интересантан за суграђане.

-Ово уједно представља улагање у будућност за све. Конкретне мере намењене енергетској санацији породичних кућа и станова на територији града Шапца за 2023. годину биће ускоро објављене путем јавних позива.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa