Инфо

17. август 2023.17. авг 2023.
фото: Д. П.

фото: Д. П.

Нови успех Душана Пауновића

Мађарска авантура

О шабачком “човеку од гвожђа” детаљније смописали претходне године када је на такмичењу Iron man у Аустрији успео да заврши надметање у екстремном триатлону са деоницама које су неколико пута дуже него у олимпијској верзији овог спорта. Годину дана након успеха у Аустрији, остварио је, чини се, још већи у Мађарској.

Да би оставрили резултат и завршили такмичење Нађатад - Extreme man, неопходно је да препливате 3,8 км, возите бицикл 180 км и претрчите маратон, односно 42,2 км и све је то учинио Душан Пауновић за 12 часова, 44 минута и 39 секунди. Оно што овај подвиг чини већим од прошлогодишњег су временски услови, нешто веће дистанце и незгодна подлога.

фото: Д. П.


-Пливачка деоница је била око 600 метара дужа од предвиђене, стаза за бициклистички део је била изненађујуће валовита и уз 1.200 метара успона, док је маратонски део био на стази какву маратонци уопште не воле, смењивали су се асфалт, коцка, трава, кривудави делови. Уз све то, време је било јако лоше, киша, ветар, за август хладно, а у једном делу маратонске трке је уследио потоп, баре, потоци - истиче Пауновић и додаје да је све то што је прошао дало на осећају оствареног успеха.

фото: Д. П.


-Свеукупно време јесте нешто лошије него у Аустрију, међутим услови су били много тежи, те сам врло задовољан. Показао сам да Аустрија није била случајна. Највећу захвалност дугујем својој партнерки Драгици која је све време била уз мене, пружајући подршку на сваки начин. Све што сам у животу остварио дугујем њеној потпори и разумевању. Подршку сам имао и од другара Александра који је из Немачке кренуо за Србију, али је дошао у делу бициклистичке трке да подржи пријатеља.
Пливачки део је Шапчанин прешао у времену 1:28,97, бициклистички 6:43,30, а тркачки 4:14,24.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa