Инфо

17. август 2023.17. авг 2023.
На победу у дербију (фото: З. Д.)

На победу у дербију (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Дерби против традиције

Добар старт у Лазаревцу није донео ни бод. Преокрет домаћина. Следи меч против Радничког, старог ривала, бившег тренера и традиције
Мачва је постигла први и последњи гол на мечу у Лазаревцу, али су три примљена између њих однели сваки плен оставивши Шапчане на једном боду из два кола и свакако притиском да у трећем колу оствари прву победу. Ривал је у локалном дербију митровачки Раднички. Чини се, ривал по мери за прва три бода.

М. Јевтић


На другој страни биће екипа која такође не зна за победу у прва два кола, имају два ремија. Предводи их некадашњи тренер Мачве Дарко Тешовић. Попут Шапчана претходне сезоне ни њима ефикасност није јача страна. Утакмице ових ривала биле су углавном тврде, не много занимљиве и без великих прилика. Остали су без Ђорђевића, Илића, Милинковића. Ангажовали су младе играче уз Мејкера и Глушћевића, интернационална појачања. Бод у Новом Саду изгледа много боље, него мршав реми против Вршца. Свакако у Шапцу неће имати пресију резултата.

Колубара - Мачва 3:2 (1:1)
Лазаревац. Гледалаца: 500. Главни судија: М. Матић (Лозница); помоћници: Савић и Недељковић (оба Ужице). Стрелци: Киковић у 21, Татомировић у 57. и Филиповић у 64. минуту за Колубару; Новаковић у 2. и Бранковић у 89. минуту. Жути картони: Станисављевић и Милићевић (Колубара); Ристивојевић, Пеаце, Мијаиловић и Враштановић (Мачва).
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Марко, Ристивојевић, Савковић, Враштановић (Ђорђић), Новаковић, Мијаиловић (Бранковић), Пеаце (Јововић), Радуновић (Петровић), Пејовић.


Мачва је пред притиском, не само због тренутног бодовног учинка, већ и због податка да у четири претходна меча не зна ни за победу, нити за гол, а од могућих 12 освојила је само један бод.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa