Инфо

17. август 2023.17. авг 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Асфалтиране Добравска и Савска улица у МЗ Церовац

Стотину километара асфалтираних путева

У Церовцу асфалтиран стоти километар путева на територији Града у протекле нешто више од две и по године. Наставак радова за нових стотину километара. Идеја асфалтирања из буџетских средстава без задуживања Града и додатних издататака за грађане. Грађевинска сезона док време дозволи
Добравска и Савска улица у Месној заједници Церовац пресвучене су асфалтом у дужини од 1.600 метара. Асфалтиране улице спајају део села са Ваљевским путем. Вредност радова је око 16 милиона динара.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић посетио је завршне радове и у обраћању нагласио да деоница која је добила асфалт означава и 100 километра асфалтираних путева на територији Града у протекле нешто више од две и по године.

- Оно што смо планирали, то смо и остварили. Обећали смо да ћемо за четири године асфалтирати минимум 100 километара пута на територији локалне самоуправе и то смо испунили у Церовцу. То је четири пута више него у претходних шест година. Видимо колико то и мештанима значи. Поносни смо на учињено и настављамо даље, већ од данас почиње достизање нових 100 км планског асфалтирања. Све реализујемо према плану, у нових стотину километара су Криваја, Букор, Метковић...Оно што је најважније, захваљујући стабилизованим финансијама за све учињено нити се Град задуживао, нити су грађани плаћали додатно, све је учињено средставима из буџета. Настављамо да градимо лепши и просперитенији Шабац - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Према речима председника Савета Месне заједнице Церовац, асфалтирање овог пута је нешто што се чекало генерацијама.

-Пут спаја део села са Ваљевским путем. На овом делу је око 70 домаћинстава, али асфалтирани део не спаја само домаћинства, већ и њиве, пашњаке, ливаде који припадају мештанима Церовца - рекао је председник Савета МЗ Јован Рафаиловић.

Услед благе зиме, нагласили су челни људи Града, грађевинска сезона је ове године почела већ средином јануара, а биће настављена док метеоролошки предуслови буду повољни.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa