Инфо

17. август 2023.17. авг 2023.
Одлична форма Лагунџића (фото: прив. фб профил)

Одлична форма Лагунџића (фото: прив. фб профил)

КАЈАК: СВЕТСКО СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Велики снови најмлађег

Деби Шапчанина на сениорској сцени. Конкуренција најјача могућа, Форма у успину. Наступ у олимпијској категорији. Без пресије, али с великом надом
У Дуизбургу нема притиска на младог шабачког кајакаша Бранка Лагунџића, али сила сна коју носи, оног олимпијског је и баласт, али пре свега подстрек да покуша учинити подвиг у Немачкој. Бранко Лагунџић ће веслати у две дисциплине на Светском сениорском шампионату од 23. до 27. августа у Дуизбургу, а пажња јавности је више усмерена ка једноседу на 1.000 метара, јер је у питању олимпијска дисциплина. Припреме се одвијају према плану.

- Веома сам узбуђен јер ће то бити моје прво сениорско светско првенство и прилика да се узме норма за Олимпијске игре у Паризу следеће године. Пре свега моја очекивања су да извеслам своје најбоље трке, као и на претходна два велика такмичења, а резултат ће бити сигурно одличан. Надам се да ће ме и срећа пратити, јер сам на претходна два такмичења био четврти. На светском ћу бити један од најмлађих такмичара, где ћу се такмичити против Олимпијских и Светских шампиона, али то ми даје додатни мотив да још боље извеслам своје трке. Наступићу у два једноседа на 1000 и 500, психички сам се опоравио и спремно идем на Светско првенство – истиче Лагунџић.



Све време уз Лагунџића је његов тренер из клуба и репрезентације Урош Павловић. Он истиче да Бранко има изузетну сезону иза себе и да је Светски шампионат круна, где нема оптерећење резултата, што за младог кајакаша може бити изузетно важно.

-Бане је у доброј форми,на јако високом нивоу целе сезоне. Ово је шесто велико такмичење у сезони , а готово је немогуће толико пута постићи врхунац физичке форме. Постигао је врхунске резултате на такмићењима до 23 године, Светском и Европском првенству, сада наступа у сениорској конкуренцији на неки начин без разултатског притиска, што је предност. Млад је, такмичи се са најбољим светским сениорима, али не сумњам да ће показати колико вреди – уверен је трофејни шабачки тренер.

Лагунџић је био близу одличја међу млађим сениорима два пута у три недеље. Најпре је фото финиш однео медаљу у Италији, на Светском шампионату, а потом секунда на Европском у Португалу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa