Инфо

24. август 2023.24. авг 2023.
184 године постојања
ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ - ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

184 године постојања

У суботу, на Преображење Господње, општина Коцељева прославила је свој дан. Тим поводом је прошлог петка у сали Дома културе у овој вароши одржана свечана академија којој су присуствовали бројни гости.

Свечаност је својим присуством увеличао и Његово Преосвештенство Епископ шабачки Јеротеј.
У поздравној речи председник општине Коцељева Душан Илинчић рекао је да је Дан општине прилика да се сумирају резултати између два обележавања, али и најаве нови планови.

–Радили смо и градили и о томе сведоче дела. Свако ко је данас дошао као гост у Коцељеву могао је да види да у Коцељеви ничу нови објекти, а варош постаје модерна тамнавска равница. Поносни смо јер смо урадили планирано и завршили започето- рекао је Илинчић.

Присутнима се обратио и народни посланик и председник скупштине општине Коцељева Верољуб Матић који је говорио о пољопривреди, образовању, здравству, јавном сектору, државним институцијама, па се осврнуо и на критике и поручио да је свака која има добру намеру добродошла.

–Добро је имати критичаре, јер људи се забораве, па ако нема критике, онда сматрају да је оно што раде најбоље на свету. Ми смо мала општина али имамо одређени број државних институција које добар део сличних општина нема. Не радујем се томе што их неко други нема, нити ћемо ми икада радити нешто на штету наших комшија, других општина или градова. Радимо само за нас, али не и на штету других- истакао је Матић и најавио да ће у Коцељеви ускоро поново бити отворен одсек за војне обвезнике, те да ће у њему радити лице са подручја ове општине.



Коментарисао је и стање коцељевачке привреде и оценио да је она стабилна, разнолика те да радује чињеница што инвеститори новац и даље реинвестирају у тамнавски крај и додао да је фабрика пиротехнике коначно добила већинског власника и постала активна.

–Добијене су све неопходне дозволе од ове државе које су биле потребне. Пре пар дана сам имао прилику да обиђем ову фабрику и јако сам задовољан оним што сам видео. Почело је запошљавање, примају се радници и тренутно их је 25, али ће се примити још радника по етапама- рекао је народни посланик.

19.август се као Дан општине Коцељева слави од 2007.године, уместо дотадашњег 23. септембра који је прослављан као Дан ослобођења у Другом светском рату.

Коцељевачка општина ове године слави 184 године постојања, а како каже председник општине, није случајно дан Преображења Господњег изабран за Дан општине.

–Обећали смо да ћемо нашу Коцељеву преобразити и то чинимо све ове године. То ћемо наставити, јер желимо да сваки наш мештанин на свом парчету земље буде срећнији- поручио је на крају Душан Илинчић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa