Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Ж. Крајишник (фото: прив. Фб архива)

Ж. Крајишник (фото: прив. Фб архива)

ТЕКВОДНО: ЕВРОПСКО ЈУНИОРСКО

Крајишник шампион Европе

Титула првака Европе у јуниорској категорији. Четири победе у четири меча у Талину. Најава успеха и на сениорском нивоу. Трећа велика медаља за Крајишника након два светска одличја
Воли Жарко август, а и август њега. Млади шабачки теквондиста, кадетски и јуниорски вицешампион света, постао је овог врелог августа шампион Европе!. У категорији до 68 кг, на Европском првенству у Талину (Естонија) искорачио је Жарко Крајишник и на највиши степеник освојивши звање најбољег борца Европе међу јуниорима!

Члан Теквондо клуба „Шабац“, први носилац своје категорије, није имао среће у жребу. Почео је победом над ривалом из Шведске, 2:0. Уследио је најважнији дуел, онај који може гарантовати медаљу, четвртфинални. Сјајан меч пружили српски и турск репрезентативац и на крају је славио Крајишник 2:1 осигуравши одличје.

У полуфиналу је ривал долазио из суседства. Бенјамин Хусић, репрезентативац БиХ. Крајишник је против ривала и познаника славио 2:0 изборивши финале. Сребро је сигурно, но овај пут је желео корак више, а за то је морао да савлада Шпанца. Финале тешко, неизвесно, Жарко бољи и сконцентрисанији када је било важно и на крају велико славље уз победу 2:1. Освојено је злато!

Ж. Крајишник и М. Лазић (фото: прив. Фб архива)


-Четвртфинале је било пресудно. Знао сам ко ће ми бити ривал. Нисам се добро осећао у првој рунди и деловало ми је да губим, међутим чуо сам подршку са трибина, тренер је веровао у мене, спремао тактику и знао сам да није шампионски предати се у било ком тренутку. Освежен на паузи кренуо сам снажније и успео да преокренем – рекао је нови шампион Европе.

Уз Жарка је у Естонији био тренер Милош Лазић који као најважнију види психолошку снагу Крајишника.

-Знали смо да је жреб тежак. У четвртфиналу и финалу није добро почело, поражен је у првим рундама, али иако се није одвијало све од старта како смо замислили, није губио присебност, веру у себе, већ је чекао тренутак да преокрене меч што је и учинио. Преостале две рунде је решио у своју корист и победио – рекао је Лазић.

На истом месту је организовано и Европско сениорско првенство у олимпијским категорија. Урош Белановић (ТК Шабац) је представљао, између осталих Србију.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa