Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
АУСТРАЛИЈА КАКВУ НЕ ЗНАМО

ЦРВЕНА ОБЛАСТ

Аустралија има 19 милиона становника од тога - 300 хиљада Абориџина.
Кренули смо из Кернса, града у којем смо на 35Ц дочекали Нову годину. После обиласка Великог Коралног гребена и прелепог Коралног мора ““ неколико сати путујемо до другог циља наше велике аустралијске туре ““ а то је Црвена област. Убрзо угледах тло - црвена земља, зелено жбуње. Тамна трака пута ““ и ништа више!.
Испред аеродромске зграде је раскрчен простор са жутим хеликоптерима. Прилази нам плавооки Аустралијанац.
“Ја сам Нил, возач и водич. Добродошли!“,рече и навуче беле рукавице.
“Све што вас окружује је БУШ, ниска трава, жбуње, дрво, земља“¦сви хотели налазе се на једном месту и пројектовани тако да не штрче од природе. Црвена Област је под заштитом државе, што значи да је само одређене ствари можете снимати. Забрањено је: кидати и газити дивље цвеће, плашити птице и кретати се сам. “, једноличним гласом говори Нил.
Кроз ниску капију хотела “Акација“ улазимо у “парче цивилизације“ са парком и базеном за купање. Урањамо у расхлађен апартман са стакленим вратима, иза њих су још једна са густом мрежицом. Једва чекам да се увучем у раскошни “кинг сајз“ кревет. Једним покретом подижем свилени чаршаф, истог часа угледах ““ бубу! Престрашена “риђокрила“ се збуни, граби лево, па десно и коначно нестаде испод постељине. Тражити је или спавати са њом, мислим се и одлучујем за друго.
«Звввр, звррр!», телефон упорно звони. Није у соби! Устајем и прилазим стакленим вратима, са оне стране је птица шарених крила. Стоји на сувом бусену и “звони“ ли „звони“ - као да зна да је време за устајање. Дочека нас топли ваздух и бело сунце ““ и аутобус испред улаза у хотел.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa