Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

Усвојен ребаланс буџета

Како се наводи у образложењу одлуке о ребалансу, укупни приходи и примања повећани су за скоро 24 милиона динара. Порези на зараде већи су за 15 милиона, порези, таксе и накнаде за моторна возила за 1,2 милиона док су општинске и градске накнаде веће за 300 хиљада динара
У понедељак је у сали пореске управе у Коцељеви одржана 23.седница Скупштине Општине Коцељева, којој је присуствовало 22 од 31 одборника.

На дневном реду нашло се пет тачака од којих су се две односиле на буџет. Закључак о усвајању Извештаја о извршењу Одлуке о буџету коцељевачке општине за првих шест месеци ове године усвојен је једногласно, без дискусије. Она је изостала и приликом разматрања Одлуке о ребалансу буџета за 2023.годину која је, такође, добила подршку свих присутних представника у локалном парламенту.


Како се наводи у образложењу одлуке о ребалансу, укупни приходи и примања повећани су за скоро 24 милиона динара. Порези на зараде већи су за 15 милиона, порези, таксе и накнаде за моторна возила за 1,2 милиона док су општинске и градске накнаде веће за 300 хиљада динара.

Између осталог, повећани су и наменски трансфери од других нивоа власти у корист општине у износу од преко 4,8 милиона динара, од чега је три милиона опредељено од стране Министарства енергетике за суфинансирање програма енергетске ефикасности, док је преостали износ обезбедило Министарство за рад, борачка и социјална питања за суфинансирање програма помоћи у кући.

Са друге стране, укупни расходи и издаци за набавку нефинансијске и издаци за набавку финансијске имовине повећани су за око 35,7 милиона динара.

На дневном реду нашло се пет тачака од којих су се две односиле на буџет. Закључак о усвајању Извештаја о извршењу Одлуке о буџету коцељевачке општине за првих шест месеци ове године усвојен
је једногласно, без дискусије


С тога је сада укупни фискални дефицит повећан за нешто више од 10,5 милиона и износи 53,7 милиона динара а биће, како се наводи у одлуци о ребалансу, обезбеђен из нераспоређеног вишка прихода из ранијих година.

На овонедељној седници локални парламент је донео одлуку о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину општине непосредном погодбом за потребе реализације пројекта регулације корита реке Тамнаве и именовао Мирослава Пајића из Доњег Црниљева за новог члана Школског одбора ОШ “Мића Станојловић” као представника локалне самоуправе на период до истека мандата овог одбора.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa