Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

МАНИФЕСТАЦИЈА КОЈОЈ НЕ ТРЕБА РЕКЛАМА

Свега има, к‘о на Вашару

Као и увек, било је свега: нове и половне робе, никад већег луна парка, добре хране и лоше музике. Сви укуси били су подмирени, а и време је послужило
„Одлази циркус из нашег малог града“ стихови су који вероватно најбоље описују Шабац у данима после Мале Госпојине. Једина манифестација, за коју и сами организатори кажу да је не треба рекламирати, ове године трајала је читавих девет дана.

Као и увек, било је свега: нове и половне робе, никад већег луна парка, добре хране и лоше музике. Сви укуси били су подмирени, а и време је послужило.

Фото: "Глас Подриња"


Део са новом робом увек исти. Много нечег за мало пара, а кад дођете кући схватите да није вредело ни толико, а већ сада знате да ћете и следеће године насести на примамљиву рекламу слаткоречивих продаваца. Никад шаренији слаткиши и незаобилазне варјаче без којих се нико кући не враћа. Са друге стране, међу половном робом увек нова изненађења. Комплетна опрема за голф која сваком може затребати, као и сандале са штиклом у облику сирене, неопходне свакој дами која држи до стила.

Фото: "Глас Подриња"


Гомиле уметничких слика, књига и стрипова заиста увек могу крити нешто интересантно. Коме није проблем да тражи може се обући лепо за мало новца, али набавити и јефтин алат или технику.

Фото: "Глас Подриња"


Психологија продаваца је иста и за ново и половно. Наћи ће начин да вас убеде да вам је неопходно баш то поред чега сте застали и да боље и јефтиније нигде нећете наћи. Ко уме да се цењка боље пролази, мада и продавци сами лако спуштају цене само да не изгубе муштерије. Ако пазарите у преподневним сатима увек ћете им бити први, те је ред да се нешто купи „за срећу“.

Фото: "Глас Подриња"


Луна парк је, због великог интересовања закупаца проширен за два хектара. Ништа од традиционалних забавних справа није изостало. Ту су балерине, аутићи, кишобрани, нова кућа страха, рингишпили, ролекостери, али и доста садржаја прилагођених најмлађима. Највећу пажњу привукла је овогодишња новина - катапул,. Чудновата лопта, у коју може сести двоје, великом брзином се, на елестичним тракама, испаљује 20ак метара у вис. Ова забава кошта тричавих 1.500 динара и, вероватно, мини срчани удар или бар озбиљне желудачне проблеме.

Фото: "Глас Подриња"


Колико килограма јегњетине и прасетине се поједе и литара пића се попије увек остане пословна тајна. Много је оних који се ипак определе за нешто са роштиља и истичу специфични укус вашарске пљескавице са „прашином која крцка под зубима“

Иако су се многи бринули како ће појава афричке куге међу свињама утицати на понуду угоститеља могли су да одахну, јер је Михајловац и ове године прекрио мирис печења. Наравно, власници ресторана под шаторима морали су да имају печат да месо није са заражених подруја. Колико килограма јегњетине и прасетине се поједе и литара пића се попије увек остане пословна тајна. Много је оних који се ипак определе за нешто са роштиља и истичу специфични укус вашарске пљескавице са „прашином која крцка под зубима“.

Фото: "Глас Подриња"


Неизоставна Венди није изневерила ни овог пута. Било је ту и других мање или нешто више познатих звезда и звездица и сви су они имали своју публику, јер свака звезда јаче засија који сат иза поноћи и које чашице више.

До следеће године, а онда све испочетка.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa