Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
Н. Драговић пред голом (фото: ВК Шабац)

Н. Драговић пред голом (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Искусни Немци

Два тесна порза Хановера стављају домаће пред императив. Благи фаворити групе били. Много улагања. Најјачи немачки тим
Васпо Хановер је немачки тим у који је највише уложено у претходном периоду. Грађен је да прекине доминацију великог Шпандауа у домаћем шампионату и сви кораци су осмишљени да заиграју и у Лиги шампиона. У четвртак, 2. новембра овај тим ће дочекати лидера групе Ц Шабац Еликсир у трећем колу другог по снази европског такмичења.

А. Мачић у борби на центарској позицији (фото: ВК Шабац)


Играли су у квалифкацијама за Лигу шампиона где су имали две победе и два пораза. Сасатав је по именима можда и најјачи у групи Ц. Пет репрезентативаца Хрватске су ту: Милардовић, Лозина, Башић, Мацан, Бенић, мађарски ас Такач, репрезентативци Немачке: Гец, чувени голман, потом Фројрајх, Гансен, Шутсе... Претрпели су два пораза, али су и против БВСЦ и Приморја били близу, поклекнувши у финишу. Оба меча су почињали силовито и имали почетну предност. Бенић и Башић су најбољи стрелци.

У домаћој лиги су у три кола остварили три победе уз постигнутих 67 голова! Шампиони Немачке су били девет пута, уз два освојена Купа.



-Два пораза их стављају пред императив против нас. Они су врло искусна, квалитетна екипа, баш то искуство великих мечева чланова тима је њихов адут. Два пораза су могла бити и две победе и иако је притисак на њима, имају и домаћи базен. Наш наредни европски циљ је пласман у четвртфинале и тражићемо бодове и у Немачкој – нагласио је тренер Немања Личанин.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa