Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
Борба за повратак на колосек победа: ФК Мачва

Борба за повратак на колосек победа: ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Против лидера и лошег низа

Недостатак играча приметан. Три меча без гола. Противник следи који је најјачи у Лиги. Увек је фаворит. Осим Радуновића сви на располагању
До пре неколико недеља је све деловало добро, а сада се поново чини лоше и забрињавајуће за све највијаче Мачве. Од још једног ремија више боли неефикасност и трећи меч без постигнутог гола. Недостатак Радуновића се јако осећа, али није једини ван строја. Уследио је пад на табели, а следи најтеже гостовање, лидеру и реално екипи која ће, осим у случају неког чуда, наредне сезоне играти у Супер лиги, ОФК Београду.

Мачва – Графичар 0:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 800. Гл. судија: Н. Петровић (Шајкаши); помоћници: Ловре (НС) и Тошић (Власотинце). Жути картони: Јовановић, Пеаце, Јововић, Стевановић (Мачва); Максимовић и Мијатовић (Графичар).
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Ристивојевић, Јевтић, Савковић (Стевановић), Јововић, Пеаце, Мијаиловић (Бранковић), Ристић (Пејовић), Петровић (Абдуллахи), Димитријевић.
РФК Графичар: Гутеша, Матић, Шљивић (Ајдар), Петровић (Мијатовић), Бабакар (Ђукић), Васиљевић, Ћурић, Јовановић, Фавоур, Радојевић, Максимовић.


ОФК Београд је таворио у Српској лиги неколико сезона, а онда је претходне зиме направио измене на више нивоа, тим пред гашењем, на стадиону пред распадом, у врло кратком року постао је моћан и непобедив тим, стабилан финансијски и клуб где сви желе да дођу. Није неочекивано што је новајлија без пораза у 13 кола, већ што има три ремија, а не све победе. Далеко је већ од осталих. Убедљиво су најефикаснији, имају најбољег стрелца лиге Кахвића, играче попут: Марковића, Калуђеровића, Касалице, Георгијева, Митуљкића, Ђермановића практично две јаке екипе и увек су фаворити.

Изазов за тренера: И. Куртушић


-Меч по меч, морамо тако. Уверен сам да је ово лига у којој свако свакога може да победи. Наш противник је најјачи клуб у такмичењу, но ми ћемо коначно, након повреда и суспензија, уз изузетак Радуновића, имати комплетан тим на располагању – истакао је Иван Куртушић, тренер Мачве.

Мачва и ОФК су последњи пут играли у сезони 2016/17. Мачва је победила 1:0 на Карабурми, 3:0 у Шапцу. На крају је Мачва била прва, ОФК последњи, но много тога се изменило од тог пролећа 2017.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa