Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
Вицешампиони Финске (фото: svenska.yle.fi)

Вицешампиони Финске (фото: svenska.yle.fi)

РУКОМЕТ: ЕВРО КУП

Шапчани на Финце

Пред Металопластиком је дуг и незгодан пут у Финску у борби за осмину финала ЕХФ купа. Жреб је одредио да ривал Шапчанима у шеснаестини финала буде фински БК 46 из града Карис на југу Финске.
Попут Металопластике Елискир и Финци су до ове фазе стигли без борбе. Због ратних сукоба у Израелу такмичење је напустио израеслки Холон Јувалин, који је требао да буде ривал Финаца у другој рунди.

Сећање на 2014.
Једини бољи тим од БК 46 у Финској је Рихилахти Кокс, шампион државе. Управо овог ривала Металопластика Елискир је елиминисала у четвртфиналу ондашњег Челенџ купа 2014. године. Након пораза у Финској од пет разлике, шабачка екипа је славила у Зорки са шест голова разлике. Касније је Металопластика играла у финалу.


Шапчани ће у хали „Зорка“ 25. или 26. новембра имати прилику да упознају тренутно другопласирану екипу Финске и тим састављен од домаћих играча, уз само једног интернационалца, Игора Скибе из Украјине, уз натурализовану браћу на позицији левог крила Ивана и Џонатана Роса. Предводи их фински стручњак Андреас Рунберг, некадашњи репрезентативац Финске, који попут Владана Матића тренира клуб у родном граду и клуб у којем је почео каријеру. Играо је још у Елверуму у Норвешкој, однсоно Коксу у Финској.

М. Гавашелишвили (фото: РК Металопластика)


Редовни су учесници европских такмичења, углавном је шеснаестина финала била врхунац, но 1994. су играли у осмини финала Купа купова. Претходне сезоне су у 1/16 финала Евро купа елиминисани од каснијег финалисте, Нербоа из Норвешке. Реванш је у Финској 2. децембра. Носталгичнији љубитељи ће приметити опрему БК 46 која је врло слична оној Атлетико Мадрида, црвено-бели дресови и плави шортсеви.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa