Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Радови на уређењу Савске улице

Асфалт мења коцку

Два слоја асфалта ће заменити гранитне коцке. Осим кловоза обнова уличне расвете у околини и бициклистичко/пешака стаза уз улицу. Коцке ће обликовати нише зелених површина за предах. Асфалтирање у дужини од 500 метара
У току су радови на асфалтирању и уређењу Савске улице, у близини кванташке пијаце. Саобраћајница у дужини од 500 метара је пресвучена првим слојем асфалта, а одвијају се и активности и на изградњи пешачко/бициклистичке стазе са адекватном сигнализацијом.

Планирано је постављање још једног слоја асфалта, ивичњака, сливника, постављање зелене површине између коловоза и пешачко бициклистичке стазе, као и реконструкција јавне расвете на овом потезу како би стаза била све време осветљена. Ширина коловоза је седам метара, док ће пешачко/бициклистичка стаза бити три метра.

Фото: "Глас Подриња"


-Улица је била у лошем стању, имала је улегнућа и оштећења. Сада правимо много лепши прилаз реци Сави. Очекујемо завршетак за двадесетак дана. Саобраћајница ће посебно добити на значају када буде завршено међународно путничко пристаниште, које је почело да се монтира. Планирано је и прављење пет ниша, односно простора са новим мобилијаром, за одмор и предах - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић приликом посете радовима и додао да су све ово кораци ка коначном изласку града на Саву.

Фото: "Глас Подриња"


-Намеравамо у наредних годину дана да од Дударе направимо зелену оазу са садржајима за суграђане свих животних доба, љубитеље природе и реке Саве.

Бенефите од реконструкције Савске очекују и трговци који привређују уз њу.

Фото: "Глас Подриња"


-Сваки нова, односно обновљена саобраћајница је од великог значаја, Савска улица је важна за нас трговце, за купце, да се спрече застоји и олакша прилазак - рекао је Лука Јокић трговац.

Асфалт је заменио у Савској улици гранитни коцку која ће бити употребљена за извођење ниша одмора и предаха.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa